Nagyító alatt a szűrővizsgálatok

Egy betegség felismerése gyakran már előrehaladott állapotban következik be. Nem jó hír ez azok számára, akik régóta fennálló panasszal sem fordulnak orvoshoz, várva, hátha magától elmúlik a baj. Egy adott betegség gyógyulási esélye nagyban függ attól, hogy mennyire korai szakaszban történik a diagnosztizálása.

Az idejében észrevett elváltozás gyakran kisebb beavatkozással vagy gyógyszeres kezeléssel megszüntethető, nem beszélve arról, hogy elkerülhetjük a többszöri és komolyabb műtéteket, a komplikációkat, szövődményeket és a sok-sok idegeskedést, ami ezzel jár.

10 emberből 4 magyar számol be arról, hogy az elmúlt 2 évben részt vett valamilyen szűrővizsgálaton. Nem állunk túl jó, pedig a rettegett betegségek gyakran hosszú ideig tünetmentesen bújnak meg.

Milyen egy átfogó komplex szűrés?

Vannak az úgynevezett menedzserszűrések, melynek keretében az orvos az általános rutinvizsgálatokat elvégzi. A menedzserszűrés nem rossz kiindulópont, azonban ezek nem személyre szabottan, hanem általánosan elérhető csomagként vannak jelen általában a piacon.

Ettől célzottabb a PRECÍZIÓS szűrőprogram, ahol feltérképezik az általános egészségi állapotát, életmódját, életkorát, a genetikai és örökletes hajlamú betegségeket, korábbi betegségeit és azok kezelését, baleseti sérüléseket, műtéteket és gyógyulási időt. Ezután egy komplex, egyénre szabott ajánlás készül, egyedi rizikófaktorokat is figyelembe vevő szűrővizsgálati programmal és javaslatokkal az elvégzendő vizsgálatokra vonatkozóan.

Ez az integrált rizikóelemzés és a személyre szabott egészségterv, vagyis a szakértői javaslatok összessége.

Milyen kockázatokat csökkent?

A fenti vizsgálatsorozat megfelelő iránymutatást nyújt Önnek a mindennapok során. A tudatos és egészséges életvitel alapja az, hogy tisztában legyen egészsége állapotával. Ha megfogadja a vizsgálatsorozatban tett javaslatokat, jóval nagyobb eséllyel kerüli el a különböző daganatos, szív- és érrendszeri, légúti, anyagcsere-betegségek kialakulását, és őrizheti meg tartósan és hosszan egészségét.

Ha tanácstalan, kihez forduljon egy átfogó és komplex, személyre szabott szűrési programért, akkor keresse fel a CMC Déli Klinikát. A Klinika szakorvosai egy helyen, kellemes környezetben és rövid időn belül elvégzik az alapos vizsgálatokat a legkorszerűbb berendezésekkel, így nem kell hosszú hónapokat vagy akár fél évet várni egy-egy időpontra vagy eredményre.

A megelőzés kulcsfontosságú!

A magyar lakosság sajnos nem jár élen a betegség megelőzésére tett lépések statisztikai skáláján, pedig az időben észrevett elváltozások döntő többsége gyógyítható, mégpedig sokkal kisebb beavatkozással, legtöbbször gyógyszeres kezeléssel.

Tegyen egészsége érdekében, a rendszeres mozgás, megfelelő pihenés és tudatos életmód mellett is fordítson időt szűrővizsgálatokra!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!