Lina Medina – minden idők legfiatalabb anyukája, aki 5 évesen szült

A perui származású Lina Medina a valaha élt legfiatalabb anya. Mindössze ötéves volt, amikor 1939. május 14-én császármetszéssel világra hozta gyermekét, aki a Gerardo nevet kapta.

Lina Medina

Az Andokban található Ticrapo falujában lakó perui kislány már 2 évesen menstruált 4 éves korára pedig teljesen kifejlődtek a petefészkei és a méhe is, mégpedig egy agyalapi mirigybetegség miatti hormonzavar következtében. Szülei azért vitték orvoshoz, mert egyre növekvő hasát tumornak vélték. Kiderült, a kislány várandós, a terhesség hetedik hónapjában van.

Pár hónap múlva császármetszéssel világra hozta 2,7 kg-os, egészséges kisfiát. A kis Gerardót a lány családja fiaként nevelte és csak tízéves korában árulták el neki, hogy akit nővérének hisz, az anyja.

Lina Medina

Lina Medina

A bal oldali képen Lina, gyermeke és orvosa látható, jobb oldalon pedig a kislány nagy pocakjával.

A tény önmagában is borzasztó, hogy ilyen idősen lett várandós, de az még inkább,  hogy a kislányt feltételezések szerint saját apja ejtette teherbe. Bár a férfi börtönbe is került, idővel bizonyíték hiányában kiengedték. Apja mellett Lina egyik fogyatékos testvérét is megvádolták a kislány molesztálásával. Az ügyet végül bizonyítékok hiányában félretették.

Lina Medina

Lina Medina

Lina Medina

Lina Medina

Ezen a képen középen Lina látható, balra mellette pedig a fia, Gerardo, aki  40 éves koráig élt, amikor is csontrákban hunyt el. Linának rajta kívül még egy gyermeke született 1972-ben.

Lina Medina

Lina Medina ma már 82 éves idős hölgyként éli napjait férje, Raúl Jurado mellett, Peru fővárosában, Limában. Sokan pedig nem is tudják milyen titkot őriz mélyen magában.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!