Lenyűgöző madárruhás ugrás a Csendes-óceán különleges sziklaképződményénél

Egyedülálló látványt nyújt az Csendes-óceánból kimagasló sziklaképződmény a Ball’s Pyramid (Ball piramisa) mely egy 6,4 millió évvel ezelőtt keletkezett vulkán maradványa. Az egykor jóval hatalmasabb, burjánzó növényvilággal rendelkező sziget  mára jelentősen átalakult, de különleges látványa ma is turisták ezreit vonzza. A tenger és a szél ereje folyamatosan erodálja a Lord Howe-szigetcsoporthoz tartozó tűzhányó maradványát, úgy vélik a ma látható képződmény az eredeti vulkáni kőzet csupán 3%-a.

Az első ismert személy, aki megpillantotta a sziklát, Henry Lidgbird Ball, a Supply hajó parancsnoka volt, aki 1788-ban haladt el mellette, Norfolk szigetére vezető útja során. Ball a piramis alakú sziklát saját magáról nevezte el.

balls-pyramid-12

Az Ausztrália keleti partjai előtt, a Lord Howe-szigetnél található Ball’s Pyramid több mint 550 méternyire magasodik a Csendes-óceán vize fölé. Amikor a két tapasztalat wingsuit-os, Jeb Corliss és Luigi Cani egy videóban megcsodálták ezt a különleges képződményt, eldöntötték, hogy következő ugrásukat itt fogják végrehajtani. Helikopterrel közelítették meg, a majd alig pár méterrel húztak el a szikla mellett madárruhájuk segítségével. Minderről egy lenyűgöző videó is készült.

Ball's Pyramid

Ball's Pyramid

Ball's Pyramid

Ball's Pyramid

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!