Költözzünk problémamentesen, felesleges stressz nélkül

Murphy törvénye, hogy ami elromolhat, az el is romlik. A költözés során számos probléma felmerülhet és általában fel is merül. Ezeket akaratlanul, de okozhatják maguk a családtagok, de egy felkészületlen, tapasztalatlan költöztető csapat tagjai is. De vajon hogyan kerülhetjük el ezeket a kellemetlen szituációkat, mire érdemes odafigyelni?

Fontos teendők költözés előtt

Mielőtt végleg magunk mögött hagyjuk a régi lakásunkat és beköltözünk az új otthonunkba, még bőven akadnak tennivalók, amikről nem árt akár listát is készíteni.

  • A víz-, villany- és gázóra adatait le kell jegyezni és jelezni a szolgáltató felé. 
  • A ház állapotát és esetleges hibáit dokumentálni kell. 
  • Az ablakokat és az ajtókat megfelelően be kell zárni. 
  • A radiátorokból a vizet le kell engedni, a gázcsapokat pedig elzárni. 
  • Fontos a riasztót is bekapcsolni. 

Célszerű szelektálni, de nemcsak költözéskor

Ha a mindennapjainkban folyamatosan rendet tartunk a holmijaink között és folyamatosan szelektáljuk azt, amire már egészen biztosan nincs szükségünk, akkor költözködéskor nem lesz nehéz dolgunk. Ha viszont ez eddig kimaradt az életünkből, akkor a költözés tökéletes alkalom erre.

A már nem hordott, megunt ruháinkat, ékszereinket, könyveinket ajándékozzuk el, akár egy szervezetnek, mely nélkülöző családok között osztja majd szét. Egy tapasztalt költöztető cég csapata azt ajánlja, felesleges dolgokat ne tartsunk meg, ugyanis csak plusz költséggel járna átszállítani az új lakásba. 

Válasszunk körültekintően költöztető céget

Egy tapasztalt költöztető csapat rengeteg terhet le tud venni a vállunkról, de kiemelten fontos, hogy megbízható, könnyen leinformálható céget válasszunk. Ugyanis ha nem így teszünk, előfordulhat, hogy több kárunk származik általa, mint nélküle.

Nézzünk körül a cég honlapján, a minőség és az előző ügyfelek visszajelzései (ha vannak) sokat elárulnak. A Visszuk.hu munkatársai azt ajánlják, ne válasszuk feleslegesen a legdrágább költöztető céget, viszont a legolcsóbbat sem érdemes, hisz nagy valószínűséggel a túl olcsó ár az értékeink biztonságának rovására megy majd. 

Azt vallják, a profi költöztető cég ismertetőjele a megbízhatóság és az alapos, precíz munkavégzés, de nem elhanyagolható a jó állapotban lévő járműpark és a felkészült, összeszokott csapat sem, hiszen ezáltal tudnak mindent igényt tökéletesen kielégíteni. A Visszuk.hu oldalán lehetőségünk van személyre szabott árajánlatot is kérni, melyet már pár órán belül is megkaphatunk. Ebből kifolyólag könnyebben fogunk tudni tervezni is.

Miért költöznénk hát máshogy, mint a legnagyobb nyugalomban, tudván, hogy az értékeink biztonságban érkeznek utánunk.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!