Készül a világ legdrágább, 89 milliárd értékű Monacot formázó hajója

Hajó formálja meg a mediterrán városállam látványosságait, beleértve az ikonikus Hotel de Paris-t. Gokart pálya segít az utasoknak megismerni a világhírű Forma 1 autóverseny izgalmát. A 155 méteres hajó kivitelezése 400 millió dollárba kerül.

1

Nyilvánosságra hozták az óriás yacht tervrajzait, mely a milliárdosok játszóterét formálja meg. A „The Streets Of Monaco” névre hallgató szuper hajó a tehetős városállam látványosságait formálja meg, beleértve a Hotel de Paris-t, a Hercegi palotát, a Loews Hotel-t, a Port Hercule-t és a La Rascasse-t. Egy gokart pályával is büszkélkedhet majd, mely a híres Grand Prix pályát formálja meg, valamint egy helikopter leszállópálya, egy tengeralattjáró, motorcsónakok, jet ski-k, medencék és jacuzzik is találhatók rajta.

2

„A téma a mediterrán hercegség, de a hangsúly a híres grand prix versenypályán van” mondja Rob McPherson, a vállalkozás egyik megálmodója. „A F1 pályát szerettük volna megalkotni egy gokart pályaként. Három autónyi a szélessége, ezért bőven van esély előzésre. A pálya ilyen arányú kicsinyítése adta a yacht alakját, és a látványosságok elhelyezkedését. A Monaco téma természetesen nem csak a külsőre vonatkozik, bent is ez érvényesül, ezért a vendégek könnyen mozoghatnak a yacht különböző területei közt.”

3

A 155 méter hosszú yacht 16 vendéget és 70 fős személyzetet tud elszállásolni, és a maximális sebessége 15 csomó. A három szintet liftek kötik össze. A tulajdonos lakosztálya a legextrémebb része a hajónak, hiszen található benne kandalló, iroda, hálószoba, privát kert, napozószoba jacuzzival és medencével.

4

„Hat hónapba telt a Monaco koncepció kialakítása. Azt hiszem a csapat minden tagjának van kedvenc része, és mindannyian hihetetlenül büszkék vagyunk a végeredményre.” – mondta Rob. „Számos ember érdeklődött már a hajó iránt, hogy utazzon rajta vagy megvegye. Jelenleg is aktívan keresünk vásárlókat a hajó megvásárlásának ügyében, mind privát vagy üzleti célra. Nagyon nehéz meghatározni az értékét, de azt hiszem a kezdőár 400 millió dollár körül lesz.”


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!