Karácsonyfával etetik a világ több állatkertjében az elefántokat

5

A világ több állatkertjében évek óta egy különleges csemegével, fenyőfákkal etetik az elefántokat karácsony táján. Az elefántok láthatóan nagyon örülnek az ünnepi desszertnek, amely a Berlinben készült felvétel tanúsága szerint szórakozásnak és tápláléknak egyaránt kiváló.

Az alapvetően leveleket és gyümölcsöket fogyasztó elefántok először jól eljátszanak a fákkal, dobálják, emelgetik azokat, majd ha megéheznek, elropogtatnak néhány tűlevelekkel borított ágat. Persze ahogy a videón is látható, nem a korábban feldíszített, majd kidobott fákról van szó, hanem olyan fenyőkről, amelyeket nem vásároltak meg az emberek az ünnepek előtt. Ezek pedig sokkal frissebbek, mint hetekig a lakásban aszalódott társaik.

A gondozók elmondása szerint az elefántok legjobban a jegenyefenyőt kedvelik, második kedvencük pedig a lucfenyő, a hosszútűs fákért viszont nem rajonganak annyira.

3

2

A Tennessee államban található “Elephant Sanctuary” elefántmenhelyen szintén ezt a csemegét kínálják karácsony táján az ott élő elefántoknak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!