Gazdája hangját utánozva adott le rendelést egy papagáj az Amazonon

Sikerrel adott le rendelést az Amazon hangvezérelt asszisztensén keresztül egy londoni papagáj a tulajdonosa hangjának utánozásával. Buddy, az ötéves, Gabonból származó papagáj egy 10 font értékű ajándékdoboz-készletet rendelt meg az internetes kereskedőóriás Alexa nevű hangvezérelt rendszerén – adta hírül a The Sun.

A rejtélyes rendeléssel igencsak meglepte tulajdonosát, Corienne Pretoriust, aki nyomozni kezdett. Miután kizárta, hogy férje vagy fia rendelte meg a dobozokat, rájött arra, hogy csak Buddy lehetett “az elkövető”, aki hallotta őt, amint Alexával beszélget.

“Amikor rájöttem, nem akartam elhinni, hogy Buddy rendelést adott le” – mondta a 39 éves dél-afrikai nő. Az Amazon hangvezérelt asszisztense az Echo nevű eszközön jelent meg 2014-ban. A vezérlőközpont válaszol a neki feltett kérdésekre. A papagáj tulajdonosa egy felvételt is mutatott, amely bemutatja, amint a szürke papagáj Alexa nevét rikoltja és a kalitkája mellett álló eszközön kék fény gyullad fel, jelezve, hogy Alexa veszi a rendelést.

“Amikor hazajöttem, hallottam, hogy Buddy beszél, de nem értettem teljesen, hogy mit mond. Majd hallottam, amint Alexa azt mondja, “elnézést, de nem értettem igazán”. Majd Buddy megismételte, hogy “Alexa” és még valamit mondott. A gépi hang erre megkérdezte, mit akar rendelni. Csak akkor jött rá, mi is történt, amikor megkapta megrendelésének megerősítését.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!