Fókuszban a környezetvédelem: autómosás zöld megoldással

A hagyományos autómosás nem nevezhető környezetbarát megoldásnak. Hogy miért nem? Mert a legtöbb esetben biológiailag nem lebomló tisztítószereket használnak az autómosók, másrészt pedig rengeteg ivóvizet pazarolnak el egy-egy mosás alkalmával.

Forradalmian új megoldással rukkolt elő a Cleango az autómosás piacán. Ez a startup cég jól felmérte a piacban rejlő lehetőségeket és kihasználva a digitalizáció adta kilátásokat, tör előre. 

Környezetbarát technológia az autóápolásban

Több típusú mobil autómosó vállalkozás szolgáltatása is igénybe vehető a piacon, azonban ez az újszerű technológia nem mindegyiknek sajátossága. A cég vezetője, akinek gyerekkora óta az autómosás a mindene, elkezdett alternatív technológiák után kutatni. Többféle lehetőség is van, ezek közül a nano technológiára esett a választás, ami teljesen új alapokra helyezi az autóápolás jövőjét.

Ebben a folyamatban egy olyan oldatról van szó, ami egyfajta védőréteget képez az autó felülete és a szennyeződés között, így a piszkot kényelmesen és biztonságosan lehet eltávolítani. Az autó felületére permetezett koncentrátum úgymond „bekebelezi” a szennyeződést és az egy speciális mikroszálas törlőkendővel könnyen eltávolíthatóvá válik. 

A hagyományos autómosókban használt környezetszennyező vegyszerekkel szemben ez a speciális anyag egy természetes növényi alapanyagból, az úgynevezett carnauba viaszból készül. A tisztítószer, egyben ápolószerként is funkcionál, hiszen a jármű felületén található, szinte láthatatlan, apró mikrosérüléseket eltömíti. Ezáltal a piszok és a por nem képes a felületén megmaradni.

Ez a különleges tisztító- és felületkezelő szer a mosást követően 2 napig aktívan kifejti hatását, ezzel távol tartva az autó fényezésétől a szennyeződéseket. Vízlepergető és portaszító hatásának köszönhetően az autó felülete hosszabb ideig tiszta marad, megőrzi csillogását és fényét. 

Miért jó ötlet a mobil autómosás?

Egyértelmű, hogy az autóápolás a jövőben, a digitalizáció és a kényelem felé mutat, és az is luxusnak fog számítani, hogy száz liter ivóvizet elhasználjunk egy-egy autómosás alkalmával. Előreláthatólag a hagyományos autómosó iparágnak nincs jövője, valószínűleg új, sokkal környezetbarátabb, egyszerűbb megoldások váltják majd fel.

Az autóápolás piacán a mobil applikációk használata szintén az egyszerűbb megoldások irányába mutat, időt spórolva meg az ügyfeleknek. A szolgáltatást igénybe vevők regisztrálnak egy internetes felületre – ami már most is egy webapplikáció – és innentől kezdve, minden elektronikusan megy tovább. Az ügyfél fizikailag csak a mosó kollégával találkozik, ha erre szükség van, például ha belső tisztítást is kér. 

Mint minden az autóápolás is változásokon megy keresztül, sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak az innovatív, környezetkímélő megoldások.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!