Fitneszprogram 5 lépésben

Ahhoz, hogy fittek legyünk, rendszeres testmozgásra van szükségünk. A fittséghez a fizikai és a mentális fittség is hozzátartozik. Egy általános fitnesz edzés 5 lépésből áll, és különböző eszközöket is igénybe vehetünk hozzá. Ezeket az eszközöket hazánk egyik legnagyobb márkaboltjából, az inSPORTline márkaboltból is beszerezhetjük.

Az inSPORTline Budapesten és Esztergomban is rendelkezik üzlettel, illetve a cég webáruházat is üzemeltet.

Az inSPORTline azt tűzte ki célul, hogy a vásárlói maximálisan elégedettek legyenek. A szolgáltatásaik mellett, saját termékeket is gyártanak. Milyen szolgáltatásokat biztosítanak a vásárlóknak? Hűségprogramot, profi szervízszolgáltatást, illetve a hosszabbított termékgaranciát. Az inSPORTline akár 10% kedvezményt is biztosít a visszatérő vásárlóinak, amely kedvezmény a következő vásárlás alkalmával kerül levonásra.

Az inSPORTline márkaboltjaiban összesen 12 ezer termék elérhető, ebből 7000 saját termék. Fitneszprogramunk megvalósításához többféle termékcsoportból is válogathatnunk: kardio gépek, testépítő eszközök, tornakellékek és fogyókúra kellékek.

Kardio gépek: futópad, elliptikus tréner, szobakerékpár, evezőpad, fitness kerékpár, vibrációs tréner, taposógép, lépcsőző, stepper, háttámlás szobakerékpár, crossfit AirBike, lépcsőzőgép, síszimulátor, inCondi kardiotréner.

Testépítő eszközök: húzódzkodó, tolódzkodó, edzőpadok, multifunkciós kondigépek, súlyzók, súlytárcsák, kondigépek, kültéri fitness eszközök, kondigépek, egyéb testépítő kellékek.

Tornakellékek: bordásfal, koordinációs kellékek, szőnyegek, saját súllyal való edzés eszközei, gimnasztikai labdák, fitnesz trambulinok, crosfitt kellékek, jóga kellékek, aerobic kellékek, pilates kellékek, hullahopp karikák, tornalabdák, sztep pad, fitness kellékek, atlétikai kellékek.

Fogyókúra kellékek: súlycsökkenést elősegítő kardio gépek, súlycsökkenést támogató segédeszközök és kellékek, táplálék-kiegészítők súlycsökkentéshez.

Lássuk, milyen lépései vannak a fitneszprogramnak.

  1. Első lépés a bemelegítés

Bemelegítés nélkül soha nem szabad elkezdeni az edzést, hiszen ez izomhúzódáshoz és sérülésekhez vezethet. Izmaink bemelegítésére különös figyelmet kell fordítanunk, ezért minden testrészünket át kell mozgatni, amelyet különféle eszközök segítségével is megtehetünk.

  1. Második lépés, a kardio edzés

A kardio edzés fokozza a keringést. Kardio edzésnek számít a futás, a kerékpározás és a lépcsőzés, amelyhez szintén használhatunk futópadot, lépcsőzőt, vagy éppen szobakerékpárt is. A kardio edzés lehetővé teszi, az intervall edzést, ami azt jelenti, hogy az alacsony és a magas intenzitású szakaszok váltakoznak. Ezt is gyakorolhatjuk futás, kerékpározás, illetve lépcsőzés közben. Nagyon hatékony, hiszen nem csak a szív – és keringési rendszernek tesz jót, de a zsírégetést is elősegíti.

  1. Harmadik lépés az erősítő edzés

Az erősítő edzés, az izomépítést segíti elő. Ha több izomzattal rendelkezünk, az egészségünk is jobb lesz, sőt ez pozitívan hat az anyagcserére is. Az erősítő edzés egyik eszköze a súlyzó lehet.

  1. Negyedik lépés, a nyújtás

Ezt a szakaszt soha sem szabad kihagynunk, hiszen növeli a rugalmasságot és csökkenti az izmokban és ízületekben kialakult merevséget.

  1. Ötödik lépés, alacsony intenzitású kardio gyakorlatok

Az ötödik lépés is lényeges, hiszen ez biztosítja az izmok relaxációját és az egész testet, az agyat és a szívet is megnyugtatja.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!