Charles Dickens magával ragadó regénye életre kel a TV képernyőjén

Az angol író 1853-ban fejezte be ’Bleak House’ című regényét, mely szokatlanul időtállónak bizonyult. Ezt a tényt mi sem támasztja alá jobban, minthogy 2005-ben Gillian Anderson  főszereplésével ’A pusztaház örökösei’ címmel drámasorozat készült belőle, mely a Viasat History műsorán kerül bemutatásra június 19-től.

A szinte mindenki által ismert film, a ’Büszkeség és balítélet’ forgatókönyvírója, Andrew Davies készítette Dickens regényéből a tévésorozatot, mely különösen modernre sikerült. Noha a kosztümös drámasorozat a 19. századba repít vissza minket, a jogrendszerről és emberi kapcsolatokról alkotott szenvedélyes véleménynyilvánítások napjainkban is éppoly időszerűek. A szövevényes viszonyok, a múltban rejtőzködő, sötét titkok rabul ejtik a nézőt, melyhez a páratlan színészi játék és a részletes karakterábrázolások is minden bizonnyal hozzásegítettek.

A sorozat elején a törvényszéken folyó, végeérhetetlennek tűnő Jarndyce kontra Jarndyce perbe csöppenünk, ahol az ügy köré kapcsolatok szövevényes hálója szövődik, mely a társadalom minden rétegét átfonja. A történet középpontjában a sötét titkokat rejtő Lady Dedlock áll, és a könyörtelen ügyvéd, Tulkinghorn, aki minden erejével igyekszik ezt a titkot feltárni.

A fordulatos, teljes sorozatot átívelő cselekmény dinamikussá, a színészi játék teljesen élethűvé, a történet pedig meglepően aktuálissá teszi Charles Dickens klasszikus regényét. Minden történelem és dráma iránt rajongó nézőnek kihagyhatatlan élmény: ’A pusztaház örökösei’ június 19-től a Viasat History műsorán.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!