A vákuumgépekkel tovább megőrizhetjük az élelmiszerek frissességét

A háziasszonyok egyik problémája, hogy a boltban megvásárolt élelmiszer még a hűtőszekrényben tárolva is hamar elveszíti a frissességét. Ha különböző ételeket tárolunk egymás közelében, egyik átveheti a másik illatát, ami kellemetlen lehet az étel fogyasztása közben. Erre jelent profi megoldás a vákuumcsomagolás.

Az ételek otthoni tárolására és frissességük minél hosszabb ideig történő megőrzésére nagyon jól működő vákuumgépeket használhatunk. A vákuumban tárolt alapanyagok, élelmiszerek és a kész ételek legalább ötször annyi ideig frissek maradnak, mint vákuum nélkül.

A vákuumcsomagolás az egyik legmodernebb csomagolási és frissen tartási eljárás, amit akár otthon, akár egy nagyüzemi környezetben alkalmazhatunk. A Sous Vide Hungary vákuumgépei egyaránt népszerűek a háziasszonyok és a profi szakácsok körében. A cég webáruházában jó ár-érték arányú gépeket rendelhetünk meg.

A vákuumcsomagolás előnyei

  • Az élelmiszer a vákuumban nem veszíti el a nedvességet, így sokáig megőrzi eredeti állapotát.
  • Az alapanyagok szavatossági ideje néhány nap helyett néhány hét is lehet. 
  • Vákuumcsomagolva az ételek megőrzik az eredeti ízüket, megtartják friss zamatukat.
  • A füstölt ételeknek, például kolbásznak, szalonnának, sonkának azért tesz jót a vákuumcsomagolás, mert egyrészt nem száradnak ki, másrészt nem veszik át a füstölt illatot a közelükben tárolt más élelmiszerek. 
  • A zsiradékok a vákuumban nem válnak keserűvé.
  • A gyümölcsök nem barnulnak meg, ha vákuumcsomagolásba kerülnek.
  • A fagyasztott ételek nem veszítik el eredeti ízüket, színüket. Nem lesz úgynevezett hűtőízük. A fagyasztott húsok nem színeződnek el.
  • Higiénikus és helytakarékos csomagolási módszer.

Hogyan használjuk a vákuumozógépet?

A vákuumcsomagoló gép használata egyszerű. A megfelelő méretűre vágott fólia egyik végét beletesszük a gépbe, és lezárjuk, hogy zacskó legyen belőle. Ebbe a tasakba helyezzük az ételt, majd a tasak nyitott végét a gépre illesztjük. Ekkor történik a levegő kiszívása, és a légmentes lezárás.

Az így csomagolt élelmiszereket – az étel tárolási követelményeinek megfelelően – éléskamrában, hűtőszekrényben vagy fagyasztószekrényben tároljuk. Ezzel a higiénikus csomagolási eljárással tovább frissen tarthatjuk az élelmiszereket, ugyanakkor kisebb helyet foglalnak el, mintha tárolódobozba vagy egyéb módon csomagoltuk volna őket.

Vákuumozni tehát nagyon egyszerű, csak egy megfelelő vákuumozógépre van szükségünk, valamint a hozzá tartozó fóliára. Ez utóbbi a Sous Vide Hungary legtöbb vákuumozógépe esetében ajándékként jár a géphez.

A vákuumcsomagolás olyan tárolási eljárás, ami megkönnyíti a háziasszonyok munkáját, ugyanis tovább eltarthatóak a főzéshez, sütéshez szükséges alapanyagok. Gazdaságos, modern és gyors tárolási megoldást jelent.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!