A budapesti vízilabda Eb alkalmából útjára indult a szurkolói villamos

A közelgő budapesti vízilabda Európa-bajnokság alkalmából péntektől újra közlekedik az a szurkolói villamos, amellyel először két éve, a londoni olimpia idején találkozhattak a magyar sportrajongók. “Az akkori kezdeményezésnek nem is lehetne megfelelőbb folytatása, mint a júliusi budapesti vízilabda Európa-bajnokság” – mondta Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója a Deák téren tartott sajtótájékoztatón. A MOB sportigazgatója szerint a látványos trikolorba “bújtatott” villamos közelebb hozza a sportágat, s ezáltal a sportot is az emberekhez, akik akár a villamoson ülve is szurkolhatnak a női és férfi válogatottnak.

Szurkolói Villamos
MTI Fotó: Illyés Tibor

A Vízilabda Szurkolói Villamos egészen a hónap végéig jár majd Budapesten, három vonalon, a 24-esen a Közvágóhíd és a Keleti pályaudvar, az 50-esen a Határ út és a pestszentlőrinci Béke tér, valamint a 61-esen a Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között lehet vele találkozni. A járaton elhelyezett monitorokon megismerkedhetnek az utasok a férfi és a női válogatott játékosaival, nyomon követhetik majd a július 14-én kezdődő Eb eseményeit, ugyanakkor fényképes tudósításokat is olvashatnak a sportág korábbi sikereiről, például a férfi együttes tavalyi világbajnoki győzelméről is.

Szurkolói Villamos
MTI Fotó: Illyés Tibor

Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára úgy fogalmazott, örömmel fogadták a kezdeményezést, mert a szurkolói villamos által még népszerűbbé válhat a vízilabda, s ezáltal még több gyerek kezdhet majd el pólózni.

Buzgó József, a villamoson olvasható képes tudósításokat szállító Nemzeti Sport főszerkesztője azt kívánta, hogy a járat ne csak a vágy, hanem a siker villamosa is legyen az Európa-bajnokság idején.

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!