10 év után került vissza gazdájához egy eltűnt kutya

Gazdája már rég halottnak hitte a 2006-ban egyéves korában eltűnt barna-fehér rövidszőrű vizsláját, Charlie-t, akit a múlt héten találtak meg az Alabama állam déli részén fekvő Brewtonnál. Egy helyi állatorvosi klinika azonosította az állatot mikrocsipjét leolvasva, és telefonon értesítette gazdáját, aki a 300 kilométerre északra fekvő Birmingham melletti Cornerben él. “Sokkos állapotban voltam, megdöbbentem, sírtam. Ez bámulatos” – mondta egy interjúban a kutya gazdája, Tracey Dove.

charlie-3

Senki nem tudja, hol lehetett a kutya az elmúlt tíz évben, ám pofája ősszé vált, és mellkasán hatalmas rákos daganatot találtak. A jövő héten fogják megműteni, és utána amilyen hamar csak lehet, haza akarja őt vinni a gazdája. A kutya műtétjét az interneten összegyűjtött adományokból fogják fedezni.

charlie-4

Tracey Dove a Cornertől 100 kilométerre északra fekvő Cullmanban élt a fiával, amikor Charlie eltűnt a kertjükből. A rövidszőrű vizsla a vadászok kedvenc fajtája, és Dove úgy véli, valaki ellophatta. “Nagyon drága vadászkutya, de mi csak házikedvencként tartottuk, és elkényeztettük” – emlékezett vissza. Amikor Charlie eltűnt, Dove a mikrocsippel ellátott kutyák adatbázisával tartotta a kapcsolatot, de már nem reménykedett abban, hogy kedvence valaha is előkerül.

charlie

Renée Jones állatmentőt szomszédja értesítette arról, hogy a Brewton melletti templom lépcsőin fekszik egy ismeretlen kutya. Az önkéntesek elvitték az állatot az állatorvosi klinikára, ahol megtalálták mikrocsipjét. “Gyakran kapunk mikrocsipes kutyát, de a rajta lévő információkat általában nem frissítik és a telefonszám sem jó. Amikor felvették a telefont, majd megőrültem” – mondta Jones.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!