Víz alatti üvegalagút és egy kanyon felett átívelő függőhíd is épül a horvát tengerparton

Újabb turisztikai látványosságokkal bővül a horvát tengerpartTengerbe süllyesztett tankokkal hoznak létre új búvárparadicsomot Libanonban. : függőhíd épül a Krka kanyon felett, valamint egy panoráma üvegalagutat is kialakítanak a Sibeniktől nem messze lévő Primosten üdülővárosban.

A 462,5 méter hosszú függő gyalogoshíd projektéről, amely a harmadik leghosszabb lesz a világon és a második leghosszabb Európában, és amely Necven, valamint Trosenj középkori várait fogja összekötni a Krka kanyon felett, a Krka Nemzeti Park igazgatója számolt be.

Forrás: Wikimedia Commons/Kristian Pikner

Kresimir Sakic elmondta, hogy a függőhíd lesz a fejlesztési projektek és a látogatói infrastruktúra kiépítésének koronája. Fordulópont a közeli járások és községek számára, amely felgyorsítja a fejlődést és tovább növeli a térség vonzerejét. A tibeti stílusú függőhidat másfél-két éven belül kezdik építeni, attól függően, hogy mikorra sikerül kijárni az építési engedélyt és elkészíteni a teljes dokumentációt.

Forrás: Krka National Park
Forrás: Krka National Park

A híd 140 méter magasan függ majd, ötvözve a kilátó és a gyalogút szerepét, valamint a környezet, és a szinte érintetlen természet Uluru - Kata Tjuta Nemzeti Park. felejthetetlen élményét nyújtja az odalátogatók számára. A tájba való beilleszkedés miatt egy viszonylag laza szerkezetű függőhíd építését tervezik. A híd szélessége 160 centiméter lesz, amely teljesen megfelel a kétsávos gyalogutak szélességének.

Forrás: Krka National Park

Harminchat kilométerrel lejjebb, Primosten városVelence rejtett történelme és kevéssé ismert helyei egy csodálatos útifilmen. ában az ottani önkormányzat egy hatvan méter hosszú és hat méter széles panoráma alagútMegváltoztatták a Stonehenge-nél tervezett alagút nyomvonalát a téli napforduló látványa védelmében. építésébe fogott, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat.

New tourist attraction planned for Primošten on the Croatian coast…

Közzétette: Croatia Week – 2019. január 29., kedd

A nem mindennapi séta során üvegfalon keresztül lehet majd megcsodálni az élővilágot. A városi tanács az idei költségvetésben mintegy másfél millió eurót hagyott jóvá a projekt kivitelezésére. Porat-öbölben épülő alagútban a tervek szerint egy víz alatti étterem is helyet kap majd a jövőben, így a város felveheti a versenyt a világ legnépszerűbb üdülőhelyeivel is.

Forrás: Hotel Zora Primosten/flickr
Forrás: Wikimedia Commons/Karel Hrdina


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!