Újra megnyitották és szigorú szabályokkal védik a világ egyik legszebb üdülőparadicsomát

Írásos fogadalmat kell tenniük a tisztaság megőrzésére és a visszafogott viselkedésre azoknak a turistáknak, akik a fél évig tartó nagytakarítás után felkeresik a Fülöp-szigetekEgyedül utazott a repülőgépen egy szerencsés utas. világhírű üdülőparadicsomát, az álomstrandjairól ismert aprócska BoracayEgyedül utazott a repülőgépen egy szerencsés utas. -szigetet, amelyet már külföldiek is újra látogathatnak. A belföldi látogatók előtt már október 15-én megnyitották az álomszigetet.

Forrás: Wikimedia commons/Alexey Komarov

Minden érkező turistának alá kell írnia egy papírlapot, amelyen kötelezettséget vállal arra, hogy Boracay Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. fehér, púderfinomságú homokjának és kristálytiszta vizének megőrzése érdekében nem dob el szemetet a szigeten, nem iszik alkoholt és nem dohányzik a strandokon – közölte a Fülöp-szigetek idegenforgalmi minisztériuma.

Forrás: cyril4494/flickr 

Az üdülőparadicsom tisztaságának, szépségének és nyugalmának megőrzése céljából szigorúan korlátozzák a szigeten zajló tevékenységek számát, így például a turisták a búvárkodáson kívül semmiféle vízi sportot nem űzhetnek. Száműzték a strandokról a különféle csepűrágókat, tűznyelőket, árusokat, masszőzöket, még a híresNem találják Új-Zéland leghíresebb madarát, amely embernek hiszi magát. homokvárak építését sem engedik meg. Az egykori “buliszigeten” nem engedélyezik többé a több tízezer fő részvételével minden év május 1. körül tartott nagy mulatságokat sem.

Forrás:  flickr/Lim Ashley

A 34 ezer helyi lakoson kívül egy időben csak 19 215 turista tartózkodhat a parányi szigeten, naponta csak 6405 látogató érkezését engedélyezik, és csak olyanokét, akik igazolni tudják, hogy előre lefoglalt szállással rendelkeznek, e célból felvették a kapcsolatot a helyi és külföldi légitársaságokkal is. A turisztikai minisztérium szerint a szigeten lévő 455 szálláshely közül az újranyitás napjáig mindössze 68 teljesítette a működés megszigorított feltételeit, ezért egyelőre csak 3516 szoba áll a turizmusLezárják a turisták előtt Thaiföld leghíresebb partját. rendelkezésére.

Forrás: Wikimedia Commons/Alexey Komarov 

A Manilától 315 kilométerre délre fekvő, 10 négyzetkilométeres üdülőszigetnek tavaly több mint kétmillió helyi és külföldi vendége volt az idegenforgalmi hivatal adatai szerint. Idén áprilisban Rodrigo Duterte elnök elrendelte a lezárásLe akarják zárni a Komodo-szigetet a turisták előtt. át, mivel a túlzott forgalom hatására – megfogalmazása szerint – már kezdett “pöcegödörré” válni, az ott működő szállodák, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek ugyanis évek óta a tengerbe ürítették szennyvizüket. A szigetRég nem látott sáskajárás pusztít Szardínián. rehabilitációja 2019 decemberig folytatódik: addigra a kikötőket, utakat, szennyvíz- és csatornahálózatot is teljesen befejezik.

A manilai kormány bezárással fenyegetett meg több más felkapott, túlszennyeződés fenyegette üdülőszigetet (El Nido, Oslob) is, de az eddigi információk szerint azok sietnek maguk rendet tenni.

Boracay szigetét az elmúlt években több rangos utazási magazin is a világ (egyik) legjobb üdülőszigetének választotta, a 2010-es évek elején részben még a nyugalma miatt, ám a nagy nyilvánosság hatására a látogatók száma az egekig szökött, és Boracay zajos buliszigetté vált, a túlterheltség okozta ökológiai károkkal sem tudott megküzdeni.

Forrás: flickr/Deortiz
Forrás: Wikimedia Commons/Anastasia Zhebyuk


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!