Több mint 430 millió forintot fizettek a világ egyik legdrágább kutyájáért

Tizenkét millió jüanért vagyis 431,6 millió forintért kelt el a világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. egyik legdrágább kutyája Kínban. A tibeti masztiff boldog gazdája egy ingatlanfejlesztő üzletember. Az üzlet a luxusebek kelet-kínai vásárán köttetett kedden – jelentette a helyi média. A különlegesKilőhetik a híressé vált, hófehér jávorszarvast Svédországban. állat tenyésztője a helyi lapnak elmondta, biztosította az új tulajdonost arról, hogy az állat a legtökéletesebb masztiffjegyeket hordozza magán. A Hangcsou városMagassági rekorderek . ában elkelt aranyszőrű kutyaSzerető gazdit keres Quasimodo, egy ritka rendellenességel született kutya. 80 centméter magas és 90 kilót nyom. Csang Keng-jün egy másik kutyája 6 millió jüanért (215,5 millió forint) kelt el. A tiszta tibeti masztiff rendkívül ritkaKilőhetik a híressé vált, hófehér jávorszarvast Svédországban. , csakúgy mint a Kínában különös becsnek örvendő pandákFény derült a pandák kommunikációjának titkaira. – mondta. Hozzátette, szomorúan vált meg a szép állatoktól. A tulajdonosról annyit tudni, hogy egy 56 éves csingtaói férfi, aki az ingatlanfejlesztésből szerezte vagyonát, s állítása szerint maga is tenyészteni szeretné a különleges állatokat.

Tibeti masztiff

A legdrágább masztiffok listáján korábban csúcstartóként tartottak nyilván egy 2011-ben 10 millió jüanért (358,8 millió forint) gazdára talált állatot. Egy tenyésztői honlap tanúsága szerint azonban egy pekingi vásáron 27 millió jüant (969,2 millió forint) fizettek ki egy masztiffért.

A tibeti masztiff hatalmas, izmos, nagyfejű állat, amelyet egyszerre tartanak harci- és pásztorkutyának. Igen hűséges. Az ősi tibeti fajta testalkata, kerek sörénye miatt az oroszlánra emlékeztet. Míg valaha a kínai uralkodók kiváltsága a palotapincsi tartása volt, addig a mai KínaMagassági rekorderek . újgazdagjainak státuszszimbóluma a tibeti masztiff. Ennek megfelelően és állíMagassági rekorderek . lag a tenyésztők árkartelljének köszönhetően, az áruk is csillagászati.

Tibeti masztiff

Tibeti masztiff

Tibeti masztiff

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!