Több mint 150 delfin sodródott partra Japánban, többségüket nem tudták megmenteni

Több mint 150 fehérajkú kardszárnyúdelfinChicasso - a festő delfin. sodródott partra pénteken Japánban. A helyiek és a parti őrségJégtáblák közül mentettek ki egy kutyát a parti őrség tagjai . kétségbeesetten próbálta őket megmenteni, de csak elenyésző hányadukat sikerült visszajuttatni a Csendes-óceánba. Az állatok egy földnyelven feküdtek a JapánAso Nemzeti Park - Japán gyönyörű vidéke. északkeleti részén fekvő Hokota strandjáŐzeket mentettek meg egy befagyott tó jegéről [Videó]. l 10 kilométerre, Ibaraki prefektúrában. A szárazra került 156 tengeri emlősből a nap végére csak hetet sikerült visszatuszkolni a vízbe, a többi elpusztult, egy részüket elaltatták, miután reménytelennek látszott a megmentésük.

Delfin mentés

EmberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. tucatjai vödrökből locsolták tengervízzel a delfineket, mások vizes törülközővel igyekeztek megóvni őket a kiszáradástól. Több állatot visszavittek a tengerbe, hogy a mélyvíz felé tereljék, de az áramlat ismét a partPartra vetődött fehér cápát mentettek ki a fürdőzők a vízparti homokból. felé sodorta őket. Több állat megsérült, mély sebeik voltak. A városi hatóságok, a parti őrség és egy akvárium munkatársai is részt vettek a 2,7 méteres hosszúságot és 270 kilogrammos súlyt is elérő vízi emlős15 hihetetlen és érdekes tény a delfinekről. ök mentésében.

Delfin mentés

Delfin mentés

Kisebb hasonló esetek már előfordultak ezen a környéken, egy közeli partszakaszon 2011-ben ötven delfin pusztult el. Most tudósokat várnak a helyszínre, hogy megfejtsék a tömeges partra vetődésTöbb mint 150 cet vetődött partra Ausztráliában. rejtélyét. Jamadao Tamaszu, a Nemzeti Természettudományi Múzeum kutatója szerint a tájékozódáshoz kibocsátott delfines ultrahangokat elnyelhették a homokpadok, ezért tévedhettek el. A fehérajkú kardszárnyúdelfin viszonylag gyakori a japán vizeken, az állatvédők tiltakozása ellenére a halHeringek ezrei fagytak bele a tengerbe. ászok évente több százat ejtenek el belőlük.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!