Szentpétervár, ahogyan még soha nem láthattuk

320 évvel ezelőtt csak mocsár és láp állt SzentpétervárA gyönyörű Téli Palota. helyén, majd erre a kihalt vidékre 1703-A Csontváz-tó rejtélye. l OroszországEgy orosz város, amit elnyel a föld. lenyűgözően szép városa épült fel. Létrehozásáért több tízezer hadifogoly és jobbágy adta életét, nem véletlenül nevezik „a csontokra épült városnak” is. Szentpétervár egyik jelképe, a Téli PalotaPalais Idéal - egyetlen ember élete munkája. a Néva folyó partján található. Az impozáns épület 150 éven át volt a királyi család hivatalos lakhelye és az orosz hatalom székhelye.

Szentpétervár
Fotó: National GeographicA titokzatos Ázsia - Michael Yamashita fényképei. Channel

A Téli Palotát később az ErmitázsA gyönyörű Téli Palota. múzeumA gyönyörű Téli Palota. kapta meg, itt őrzik többek között Leonardo da VinciMegtalálták Leonardo da Vinci ma is élő rokonait. , Van Gogh és Rembrandt"Új Rembrandt-képet" festett egy számítógép. számos remekművét. A több száz helyiségben közel 2,5 millió alkotás került kiállításra. A palota egykori trónterme azonban felújításra szorul. A National Geographic ChannelElefántcsont-hadurak - orvvadászok nyomába ered az oknyomozó riporter. stábjának kivételes lehetősége nyílt arra, hogy egy napot a restaurátorokkal töltsön, és bepillantson a megdöbbentőBemutatta 2016 legjobb fotóit a National Geographic. en aprólékos munkába.

Szentpétervár
Fotó: National Geographic Channel

A 150 éves, színarany szálakkal szőtt falikárpit helyreállításán Igor Malkiel restaurátor fáradozik. Igor a legújabb lézeres készülék segítségével dolgozik, amit kifejezetten erre a célra készítettek. A lézersugár negyed mikrononként haladva égeti le a szennyezést a kárpitról, ami hihetetlenül aprólékos munkát jelent. Összehasonlításképpen: egy emberi hajszál vastagsága 70 mikron. Igornak így kell a 60 négyzetméternyi falfeületet helyreállítani. „Nagyon fontos, hogy ne remegjen a kezem. Ahogyan megtisztítom a kárpitot, úgy ki is égethetném” – mondja a restaurátor.

Szentpétervár
Fotó: National Geographic Channel

A National Geographic Channel azonban nem csak a Téli PalotaA gyönyörű Téli Palota. felújítási munkálataiba nyert betekintést. A forgatócsoport Szentpétervár több látványosságához is ellátogatott, és mindenhol sikerült a „színfalak” mögé pillantaniuk. A Világörökségek kívül-belül: Szentpétervár című műsor így olyan módon mutatja be a világhírű várost, ahogyan eddig még soha nem láthattuk. A nézők igazi történelmi kalandozásnak lehetnek részesei, és számos megdöbbentő új információt tudhatnak meg. A filmet június 21-én, szombaton 18 órakor mutatja be a National Geographic Channel.

További képeket és információkat itt talál: natgeotv.com

szentpetervar

5 érdekesség Szentpétervárról:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!