Menekülnie kellett a BBC-stábjának az Etna váratlan kitörése elől – videó

Február vége óta újra aktív az EtnaAz Etna is a világörökség része lett. , ám a turistáknak eddig sikerült sérülés nélkül megúszniuk a találkozást. Egy csütörtökön történt váratlan kitörésMegoldották a szupervulkánok egyik nagy rejtélyét. miatt viszont tíz személy megsérült, amikor túl közel mentek a vulkánhoz és hirtelen záporozni kezdtek a magmaMegoldották a szupervulkánok egyik nagy rejtélyét. - és kőzetdarabok, amik elől menekülniük kellett.

1

Csütörtökön a BBC stábja és több turistaLeszakadt egy függőhíd négy turista alatt [videó]. is sérülést szenvedett, amikor az Etna forró lávája a vulkáni hegyet takaró hóréteggel találkozott, majd a lávatömeg apró és tüzes kövekre tört, amelyek minden irányba lövedékszerűen szétrepültek. A videón látszik, ahogy a kitörés eléri a kamerát és a forgatócsoportot.

Rebecca Morellel, a brit tévé tudósíFelépült a tóba esett fiú, aki negyven percet töltött a víz alatt. ja egy sor tweetben számolt be az átélt izgalmakról. “Lefelé futni a hegyről, miközben kövek záporoznak rád, kerülgetni a sziklákat és a feltörő forró gőzt – nem olyasmi, amit bármikor meg akarok ismételni” – írta.

2

Pillanatkép a felvételből

A február végén felébredt vulkánból előtörő láva már 1800 méteres magasságig folyt le, és a megszokott útvonalon, a vulkánKitört egy kamcsatkai óriásvulkán. keleti oldalán található Valle del Bove – völgyén ereszkedik lefele, egyre inkább veszítve sebességéből és erejéből.

A szicíliai vulkán tevékenysége Stromboli-típusú, vagyis robbanásszerű kitörések jellemzik. Eugenio Privitera az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (Ingv) szicíliai obszervatóriuma vezetője szerint a turistákat semmilyen veszély nem fenyegeti, ha képzett vezetőkkel mennek fel az Etnára, és biztonsági távolságról figyelik a lávát. Hangsúlyozta, hogy a csütörtöki balesetIndítás után felrobbant egy amerikai hordozórakéta. az utóbbi 18 év alatt a hatodik “robbanásÓriásit robbant egy parkoló alatt húzódó vízvezeték - videó. ” volt. Hozzátette, hogy az Etna kitörése teljesen lakatlan területen zajlik. A csütörtöki baleset helyszínét mindenesetre lezárták a látogatók előtt.

4

Az Etna minden egyes kitörése turistákat vonz a világ minden tájáról és a helyi idegenforgalmat gazdagítja. Az izzó láva látványa főleg az esti sötétben lenyűgöző.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!