Meghalt a trópusokon született első jegesmedve

Egészségügyi okokból és emberségből elaltatták Inukát, Szingapúr utolsó jegesmedvéjét, fajának első olyan példányát, amely egy trópusi országban született. A huszonhét éves ragadozó öt éve küzdött különböző betegségekkel.

Forrás: Wildlife Reserves Singapore

“Nehéz szívvel búcsúztunk el reggel szeretett öreg medvénktől, Inukától” – írta Facebook-oldalán a szingapúri állatkertet üzemeltető Wildlife Reserves Singapore (WRS).

Forrás: Wildlife Reserves Singapore

A szakemberek azután hozták meg a döntést, hogy egy orvosi vizsgálat során kiderült, Inuka egészsége az intenzív kezelés és az elmúlt egy Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. napban végzett fokozott ellenőrzések ellenére sem javult, sőt. “Inuka állapota az őt ellátó csapat erőfeszítései ellenére is romlott, és emberségből hoztuk meg azt a nehéz, de szükséges döntést, hogy nem ébresztjük fel az altatásból” – közölte az intézmény.

Inuka ízületi gyulladásban, fogászati problémákban, visszatérő fülgyulladásban és a korával járó általános izomsorvadásban szenvedett. Szőre zöldes árnyalatot öltött, vélhetően algásodás következtében.

Forrás: Wildlife Reserves Singapore

A medveMedvecsalád szegődött egy túrázó mellé Alaszkában. 1990-ben született, az első, trópusi országban fogságban világra jött jegesmedveként. Szülei a Kanadából és Németországból származó Nanook és Sheba voltak. 27 évével jóval túlélte fajtársait, amelyeknek várható élettartama 15-18 év. Inuka hároméves volt, amikor a városÖtletes utcai alkotások, melyekben a természet jut főszerephez. egyik jelképévé választotta a Straits Times című lap.

Forrás: Wildlife Reserves Singapore
Forrás: Wildlife Reserves Singapore
Forrás: Wildlife Reserves Singapore
Forrás: Wildlife Reserves Singapore

2004-ben azonban Inuka és anyja szőre zölddé kezdett válni, ekkor kritikus hangok, illetve az állatvédők világszerte megkérdőjelezték a jegesmedvék trópusi területen tartásának etikusságát. Az állatkert közlése szerint az elszíneződést algaSzükségállapotot rendeltek el Floridában az emberekre is veszélyes algavirágzás miatt. okozta, a BBC pedig arról számolt be, hogy a medvék szőrét hidrogén-peroxiddal fehérítik ki az intézményben.

Inuka halálával lezárult a szingapúri állatkert fennállásának egyik fejezete, a WRS ugyanis 2016-ban döntést hozott arról, hogy nem importál többé jegesmedvét. A belső tárgyalások értelmében a jövőben a “trópusi vadvilágra és a veszélyeztetettNem találják Új-Zéland leghíresebb madarát, amely embernek hiszi magát. dél-ázsiai fajokra fognak fókuszálni”.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!