Megfejtették a földönkívülinek hitt chilei minimúmia titkát

Megfejtették a sokak által földAz eddig véltnél jóval korábban alakulhatott ki az élet a Földön. önkívülinek hitt chilei minimúmia titkát: több hétig tartó intenzív DNS-vizsgálatok során kiderítették, hogy egy csonttorzulásban szenvedett, nőnemű emberi magzaté a bizarr, hosszúkás koponyájú, nagy szemlyukú, mumifikáA ló magzat fejlődése. dott, mindössze 15 centiméteres csontvázEgy orrszarvú és egy tengeri vidra keverékére hasonlított az ősi négylábú bálna. . A chilei AtacamaA világ egyik legszárazabb sivatagában építene vízerőművet egy chilei vállalat. -sivatag"Szó szerint ledöbbentünk" – ez történne, ha napelemmel borítanák be a Szaharát. egy távoli vidékén 2003-ban talált leletTökéletes állapotban mumifikálódott barlangi oroszlánkölyök került elő Szibériában. nagy érdeklődést keltett.

Forrás: Wikimedia Commons/ESO

A megtalálási helye után Atának elnevezett apró lény állíRejtélyes tó keletkezett a tunéziai sivatagban. lagos földönkívüli származásáról dokumentumfilmet is forgattak. Nyilvánvaló, hogy a vélhetően koraszülötten világra jött kis ember több genetikai mutációtól szenvedett, amelyek különböző koponya- és csonttorzulást okoztak – közölték a Kaliforniai Egyetem San Franciscó-i intézménye és a StanfordA rák minden nyomát elpusztította egerekben egy új kezelési mód. Egyetem kutatói a Genome Research című szaklapban megjelent tanulmányukban. Sok génmutációról ismert, hogy szerepet játszik a kis termet kialakulásában, a gerincferdülésben és az izmok és csontok torzulásában.

Forrás: Dr. Emery Smith

Más mutációkról tudni lehet, hogy lehetséges kiváltói betegségeknek, de korábban nem tudták összefüggésbe hozni őket ilyen fejlődési zavarokkal. CsimpánzokA csimpánzok és a bonobók számos gesztusa ugyanazt jelenti. és rhesusmajmok genomjával való összehasonlítás után a szakértők megállapították, hogy Ata ember volt. Geográfiai elemzések szerint azt is kikövetkeztették, hogy chilei eredetű, a leolvasott X- és Y-kromoszómák alapján pedig nőnemű. Már az első vizsgálatok során szokatlanHálóba csomagolt ajándékokkal hódítják meg a nőstényeket a csodáspók hímek. dolgokat tapasztaltak a kutatók: a kicsiny csontváznak a szokásos 12 helyett csak 10 bordapárja van. Ralph Lachman csontszakértő azt is megállapította röntgenfelvételek segítségével, hogy Ata térdlemezei meglepő módon olyanok, mint egy 6-7 éves gyerekRoona Begum - a legnagyobb fejű kislány. é. Ata azonban nem élhetett ilyen sokáig ennyire szokatlan deformációkkal.

Forrás: Bhattacharya S et al. 2018

A kutatók szerint a minimúmia magzat volt, és olyan ritkaTökéletes állapotban mumifikálódott barlangi oroszlánkölyök került elő Szibériában. betegségben szenvedett, amelynek hatására idő előtt öregedtek a csontjai. Mindezek megállapítása úgy vált lehetővé, hogy a tudósok Ata bordáiból érintetlen örökítőanyagot tudtak kivonni és szekvenálni. Ez alapján kiderült, hogy Ata az elmúlt 500 évben születhetett, és a sivatagi környezetnek köszönhetően maradt meg ilyen jó állapotban a csontváza.

Forrás: Dr. Emery Smith

“Ez nagyszerű példája annak, hogyan segít régi leletek szekvenálása modern minták elemzésében” – emelték ki a kutatók, akik szerint az eredmény rávilágít arra, hogy a bizonyos betegségek okai utáni kutatásApró tengeri állat segíthet felmérni az óceánok műanyagszennyezettségét. során nem csak egyes mutációkra kell összpontosítani. Ata számos torzulásaira keresik a magyarázatot a kutatók.

“Csak találgatni tudunk, de a testet La Noriában, az Atacama-sivatagA világ egyik legszárazabb sivatagában építene vízerőművet egy chilei vállalat. egyik elhagyatott városVelence rejtett történelme és kevéssé ismert helyei egy csodálatos útifilmen. ában találták, ahol nitrátot bányásztak. Ez valószínűleg szerepet játszhatott a születésA ló magzat fejlődése. előtti DNS-károsodásban” – emelték ki.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!