Leonardo DiCaprio a mexikói elnökkel küzd a tenger pandájának megmentéséért

Leonardo DiCaprio a mexikóJelentős azték templomot és egy rituális labdajáték helyszínét tárták fel Mexikóban. i elnökkel és egy mexikói mágnással megállapodást írt alá a kihalásKihalás szélére került állatok. szélVeszélyes mikrobákkal hintik be az Alpokat a Szahara felől érkező szelek. ére sodródott kaliforniai disznódelfinekVisszavontak egy természetvédelmi rendszabályt Amerikában, mely a bálnákat és a delfineket védte. megmentéséért. Az Oscar-díjas, környezet- és klímavédő színész Enrique Pena Nieto mexikói elnökkel és Carlos Slimmel, a világ egyik leggazdagabb emberével közösen látta el kézjegyével azt a megállapodást, amely szerint a kaliforniai disznódelfinek védelmében ezentúl tilosSao Paulo - egy város kültéri reklámok nélkül. lesz kopoltyúhálót használni a Kaliforniai-öböl északi részén.

Fotó: Paula Olson/NOAA

A WWF májusi elemzése szerint a tengerAz Északi-sarkvidéken köt ki az európai és az amerikai műanyag hulladék. pandájának is nevezett cetfajból (Phocoena sinus) napjainkra körülbelül 30 példány maradt fenn, ezek kizárólag Mexikó partjainál, a Kaliforniai-öbölben élnek. A vaquitának is nevezett, mindössze egy-másfél méteresre megnövő, nagyjából 40 kilogrammos delfinek fennmaradásáért a szervezet azonnali, kollektív fellépést sürgetett jelentésében. Az öböl északi részén őshonos ceteket a totoaba halászata veszélyezteti, amelyhez kopoltyúhálót használnak. Az illegálisan kihelyezett hálók kelepcébe ejtik a kaliforniai disznódelfineket is, melyek elpusztulnak. A most megkötött egyezmény egy korábbi időszakos tilalmat tesz véglegessé: ezentúl tehát a térségben teljesen betiltják az ilyen halászatot.

Fotó: Paula Olson/NOAA

A megállapodást DiCaprio és Slim alapítványai is támogatják, ami azért fontos lépés, mivel a totoaba uszonyaiért sokat fizetnek a kínai vásárlók, így ennek kiesése érzékenyen érinti a halászokat. Az alapítványok különböző módszerekkel igyekeznek segíteni a helyi gazdaságA klímaváltozás a kávé, a narancs vagy a banán árára és elérhetőségére is hatással lesz. fejlődésében. A kezdeményezést a mexikói Pronatura Noroeste környezetvédő csoport, valamint a Természetvédelmi Világlap (WWF), a Sea Shepherd és a Marisla Foundation is támogatja.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!