Kibújt a tojásból a világ legidősebb tengeri madarának fiókája

Új fiókája van a világ legidősebb tengeri madarának tartott, WisdomÚjra fiókát nevel a világ legidősebb meggyűrűzött madara. (Bölcsesség) nevű Laysan-albatrosznak – közölte az amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat.

A Honolulu Star-Advertiser című lap beszámolója szerint a fióka február elején bújt ki a tojásból az északnyugati HawaiiElhagyott autók Hawaii szigetén. -szigetekhez tartozó Midway-atollÚjra költ Wisdom, a világ legidősebb tengeri madara. on. A nőstény albatroszIsmét költ a világ legidősebb tengeri madara. legalább 68 éves, és nemcsak a világ legöregebb tengeri madara, hanem egyben a világ legidősebb, ma is költő, vadon élő madara.

Forrás: Bob Peyton/USFWS

Wisdomot 1956-ban gyűrűzték meg, első költése alkalmával. A madárnak legalább 31 fiókája volt már. A HalEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. - és Vadvédelmi Szolgálat szerint az albatrosz több mint hat évtizede tér vissza rendszeresen a Midway-atollra és minden évben ugyanazt a fészket használja párjával, Akeakamaival.

Forrás: Dan Clark/USFWS
Forrás: Kiah Walker/USFWS

Az albatroszok nem minden évben raknak tojást, és ha megteszik, akkor is csak egy csibét nevelnek fel, így minden egyes példány nagy jelentőségű az egész kolónia számára. Az albatroszfiókák rendszerint február elején kelnek ki és júliusra válnak röpképessé. Az év legnagyobbAz eddigi legnagyobb T. rexet fedezték fel kanadai tudósok. részében egyedül vannak úton, siklórepülésben hatalmas távolságokat tesznek meg a Csendes-óceánHatalmas mértékben növekszik a nagy csendes-óceáni szemétsziget. északi része fölött.

Forrás: U.S. Fish and Wildlife Service

A ragadozóFélelmetes csúcsragadozó volt a Kína területén élt hatalmas ősvidra. mentes Midway-atollon 30 madárfaj hárommillió egyede él, költ vagy telel át, köztük egymillió albatrosz, a világ legnagyobb albatroszkolóniája. A kis szigetKőfallal védett citruskertek egy apró olasz szigeten. a Laysan-albatroszok csaknem 70 százalékának biztosít élőhelyet.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!