Érdekes legek a világ minden tájáról

Coco de Mer (Tengerikókusz) – Az érett gyümölcs a 40-50 cm átmérőjű, súlya 15-30 kg, és a benne lévő mag a legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. a világon (Seychelles).

Tengerikókusz

Colca Canyon (PeruA Sivatag keze . ) – a legmélyebb kanyon6 csodálatos kanyon. a világon.

Colca Canyon

Colca Canyon

Colca Canyon

Mount Washington Observatory – legszelesebb hely a világon (USAGreat Smoky Mountains Nemzeti Park. ).

Mount Washington

Mount Washington

A Nagy-korallzátony – 2000 km hosszan húzódik, 34,4 millió hektáron, és még az űrből is látható. (AusztráliaA Karijini Nemzeti Park varázslatos világa. ).

Nagy-korallzátony

Nagy-korallzátony

Karl-Marx-Hof, Bécs, AusztriaEisriesenwelt - a világ legnagyobb jégbarlangja. – a leghosszabb lakóépület a világon (1100 méter).

Karl-Marx-Hof

Karl-Marx-Hof

A Jack Hills Nyugat-Ausztrália – itt találhatók a legrégebbi ásványok a Földön (4,4 milliárd éves közetek).

Jack Hills

Jack Hills

Jack Hills

Szöul (Korea) – a legnépesebb városKanada képeken. a világon (népsűrűsége 17 000 fő/négyzetkilóméter).

soul

Az 1675 mérer magas Thor hegyOlympus-hegy - A legnagyobb hegy a Naprendszerben. , Auyuittuq Nemzeti ParkA világ 10 legszebb nemzeti parkja. , Baffin-szigetHawaii másképp - az izzó láva földje. , Nunavut, KanadaGlacier Skywalk - üvegkilátó a gyönyörű Jasper Nemzeti Parkban. . A Föld legnagyobb lejtésű hegye átlagosan 15 fokban és 1250 m hosszan.

Thor hegy

Thor hegy

Rafflesia arnoldii (Indonézia) – a legnagyobb parazita kétlaki növény, más növényeken, jellemzően fákon élősködik. A növényvilágban a legnagyobb méretű virággal rendelkezik, átmérője körülbelül egy méter, tömege a 15 kg-ot is elérheti.

Rafflesia arnoldii

Rafflesia arnoldii

A Krubera barlangKajakozás a világ legnagyobb folyami barlangjában. (vagy Voronya barlang), Georgia – a legmélyebb barlang a világon (mélysége 2197 méter)

Krubera barlang

Krubera barlang

Krubera barlang

Roe River (Montana, USA) – a legrövidebb folyó a világon (61 méter hosszú).

Roe River

Roe River

Vredefort kráterTenerife - az örök tavasz szigete.  (Dél-AfrikaTenerife - az örök tavasz szigete. ), – a Föld legnagyobb átmérőjű, igazoltan becsapódásos eredetű krátere. Emellett a második legrégebbi is. Átmérője legalább 300 km.

Vredefort krater

Vredefort krater

Scoresby Sund (grönlanul Kangertittivaq) (Grönland) – a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. leghosszabb és egyik legmélyebb fjordja (tulajdonképpen fjordok bonyolult rendszere). Hossza 350 kilométer, legnagyobb mélysége több, mint 1500 méter.

Scoresby Sund

Scoresby Sund

Bishop Rock a GuinnessOttavia - a világ legnagyobb pizzája. RekordokA legújabb elképesztő Guinness Rekordok. Könyve szerint a világ legkisebbElőször találkozott egymással a világ legmagasabb és legalacsonyabb embere. szigete amire építettek. Az apró kis szigetTenerife - az örök tavasz szigete. a Cornwall megyéhez tartozó Scilly-szigetekTrinidad és Tobago - varázslatos szigetvilág a Karib-térségben. része. Cornwall AngliaBishop-Rock sziget - a legkisebb sziget a világon, amin épület áll. legnyugatibb megyéje. A sziget annyira kicsi, hogy egyetlen világítótoronyBishop-Rock sziget - a legkisebb sziget a világon, amin épület áll. fér el rajta.

Bishop Rock

Manitou tó (Saskatchewan tartomány, Kanada) – a legnagyobb Salar de Uyuni, a világ legnagyobb sómezője. s vizű tó.

Manitou lake

Vörös-tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. – a legmelegebb és legsósabb tenger a világon.

Vörös-tenger

Indonézia – a világ leghosszabb szigetcsoportján, az Indonéz-szigeteken terül el (18 100-nál is több sziget alkotja).

Indonézia

Indonézia

Indonézia

Titicaca-tó – a világ legmagasabban fekvő hajóMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. zható tava, BolíviaMagassági rekorderek . és Peru határ22 különleges határvonal. án. 8300 négyzetkilóméteres területével a Titicaca-tó Dél-AmerikaLebilincselő videón csodálhatjuk meg Amerika legmélyebb és legtisztább tavát. legnagyobb édesvizű tava. A tó átlagos mélysége 160 m, a legnagyobb mélysége 280 m.

Titicaca

Titicaca

Mariana-árok – a Mariana-árokban található a Föld legmélyebb pontja ahol a tenger mélysége 10 994 méter.

Mariana árok

Mariana árok

Csomolungma – a tengerszinttől számítva a legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. hegy a Földön. A hegy 8848 m magas.

Mount everest

mount-everest

Aziziya (Líbia) – a legforróbb hely a világon (1922. szeptember 13-án a hőmérséklet 57.8 fok volt).

Aziziya

Aziziya

Vosztok orosz kutatóállomás a Kelet-Antarktiszi jégmező közepén, a partvidéktől 1400 kilométerre található, 1957 óta működik. Erről a mérőállomásról származik a valaha mért legalacsonyabb hőmérséklet: -89,2 fok, amit 1983 július 21-én mértek.

Vostok-Station-Antarctica

Vostok-Station-Antarctica

Mawsynram (IndiaA világ legmagasabb ötévese. ) – A legcsapadékosabb hely a világon (az éves csapadékmennyiség 11872 méter).

Mawsynram

Mawsynram

AtacamaA Sivatag keze . egy kavics és homoksivatag ChileA Sivatag keze . és Peru területén, az AndokMagassági rekorderek . és a Csendes-óceán között. A Föld egyik legidősebb és legszárazabb sivataga (egyes pontjain hozzávetőleg 120 ezer éve nem esett eső).

Atacama

Atacama

Mill Ends parkGreat Smoky Mountains Nemzeti Park. egy kis park az amerikai OregonCrater Lake - az Egyesült Államok legmélyebb és legtisztább tava. állambeli Portland belvárosában, amelyet 1948. Szent Patrik napján alapítottak. Ez a legkisebb park a világon a Guinness RekordokA legújabb elképesztő Guinness Rekordok. Könyve szerint. A park egy 61 centiméter átmérőjű összesen 0A legújabb elképesztő Guinness Rekordok. ,2916 négyzetméter területű kört foglal el útsávok közt egy olyan helyen ahova 1948-ban egy lámpaoszlopot terveztek állítani. A lámpa előkészített helyén gazok kezdtek megjelenni. Dick Fagan, az Oregon Journal rovatvezetője, akinek Fagan irodája a forgalmas főút sávelosztójára nézett, a lyukba virágokat ültetett és az újságbeli rovata után elnevezte ,,Mill Ends”-nek.

Mill Ends park

Angel vízesésA lélegzetelállító "Könnyek Fala" vízesésegyüttes a hawaii Kauai szigeten. VenezuelaRoraima - a világ legmagasabb táblahegye. – a legmagasabb vízesés a világon (magassága, a teljes szintkülönbséget számítva 979 méter).

angel falls

angel falls

Mauna KeaIlyen csodálatos az égbolt a Mauna Kea csúcsáról. a HawaiiHawaii másképp - az izzó láva földje. -szigetek legnagyobb szigetének, Hawaiinak a legnagyobb, jelenleg szunnyadó pajzsvulkánja. A vulkánHawaii másképp - az izzó láva földje. csúcsának tengerszint feletti magassága 4205 m, ezzel egyben Hawaii állam legmagasabb hegycsúcsa is. Ha azonban a lábáA világ legtisztább tavai. l a csúcsáig mérjük, a tengerszint alatti részeket is beleértve, akkor 10 200 m magas, és ezzel a legmagasabb hegy a Földön.

Mauna Kea

Mauna Kea

Bajkál-tó (OroszországOrda - a világ leghosszabb víz alatti gipszkristály barlangja. ) – A legmélyebb tó a világon (1642 m, a legmélyebb pontja)

Lake Baikal

Lake Baikal


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!