Érdekes legek a világ minden tájáról

Coco de Mer (Tengerikókusz) – Az érett gyümölcs a 40-50 cm átmérőjű, súlya 15-30 kg, és a benne lévő mag a legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. a világon (Seychelles).

Tengerikókusz

Colca Canyon (PeruA Sivatag keze . ) – a legmélyebb kanyon6 csodálatos kanyon. a világon.

Colca Canyon

Colca Canyon

Colca Canyon

Mount Washington Observatory – legszelesebb hely a világon (USAGreat Smoky Mountains Nemzeti Park. ).

Mount Washington

Mount Washington

A Nagy-korallzátony – 2000 km hosszan húzódik, 34,4 millió hektáron, és még az űrből is látható. (AusztráliaA Karijini Nemzeti Park varázslatos világa. ).

Nagy-korallzátony

Nagy-korallzátony

Karl-Marx-Hof, Bécs, AusztriaEisriesenwelt - a világ legnagyobb jégbarlangja. – a leghosszabb lakóépület a világon (1100 méter).

Karl-Marx-Hof

Karl-Marx-Hof

A Jack Hills Nyugat-Ausztrália – itt találhatók a legrégebbi ásványok a Földön (4,4 milliárd éves közetek).

Jack Hills

Jack Hills

Jack Hills

Szöul (Korea) – a legnépesebb városKanada képeken. a világon (népsűrűsége 17 000 fő/négyzetkilóméter).

soul

Az 1675 mérer magas Thor hegyFuji - Japán szent hegye. , Auyuittuq Nemzeti ParkA világ 10 legszebb nemzeti parkja. , Baffin-szigetHawaii másképp - az izzó láva földje. , Nunavut, KanadaGlacier Skywalk - üvegkilátó a gyönyörű Jasper Nemzeti Parkban. . A Föld legnagyobb lejtésű hegye átlagosan 15 fokban és 1250 m hosszan.

Thor hegy

Thor hegy

Rafflesia arnoldii (Indonézia) – a legnagyobb parazita kétlaki növény, más növényeken, jellemzően fákon élősködik. A növényvilágban a legnagyobb méretű virággal rendelkezik, átmérője körülbelül egy méter, tömege a 15 kg-ot is elérheti.

Rafflesia arnoldii

Rafflesia arnoldii

A Krubera barlangKajakozás a világ legnagyobb folyami barlangjában. (vagy Voronya barlang), Georgia – a legmélyebb barlang a világon (mélysége 2197 méter)

Krubera barlang

Krubera barlang

Krubera barlang

Roe River (Montana, USA) – a legrövidebb folyó a világon (61 méter hosszú).

Roe River

Roe River

Vredefort kráterTenerife - az örök tavasz szigete.  (Dél-AfrikaTenerife - az örök tavasz szigete. ), – a Föld legnagyobb átmérőjű, igazoltan becsapódásos eredetű krátere. Emellett a második legrégebbi is. Átmérője legalább 300 km.

Vredefort krater

Vredefort krater

Scoresby Sund (grönlanul Kangertittivaq) (Grönland) – a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. leghosszabb és egyik legmélyebb fjordja (tulajdonképpen fjordok bonyolult rendszere). Hossza 350 kilométer, legnagyobb mélysége több, mint 1500 méter.

Scoresby Sund

Scoresby Sund

Bishop Rock a GuinnessOttavia - a világ legnagyobb pizzája. RekordokA legújabb elképesztő Guinness Rekordok. Könyve szerint a világ legkisebbElőször találkozott egymással a világ legmagasabb és legalacsonyabb embere. szigete amire építettek. Az apró kis szigetTenerife - az örök tavasz szigete. a Cornwall megyéhez tartozó Scilly-szigetekTrinidad és Tobago - varázslatos szigetvilág a Karib-térségben. része. Cornwall AngliaBishop-Rock sziget - a legkisebb sziget a világon, amin épület áll. legnyugatibb megyéje. A sziget annyira kicsi, hogy egyetlen világítótoronyBishop-Rock sziget - a legkisebb sziget a világon, amin épület áll. fér el rajta.

Bishop Rock

Manitou tó (Saskatchewan tartomány, Kanada) – a legnagyobb Salar de Uyuni, a világ legnagyobb sómezője. s vizű tó.

Manitou lake

Vörös-tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. – a legmelegebb és legsósabb tenger a világon.

Vörös-tenger

Indonézia – a világ leghosszabb szigetcsoportján, az Indonéz-szigeteken terül el (18 100-nál is több sziget alkotja).

Indonézia

Indonézia

Indonézia

Titicaca-tó – a világ legmagasabban fekvő hajóMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. zható tava, BolíviaMagassági rekorderek . és Peru határ22 különleges határvonal. án. 8300 négyzetkilóméteres területével a Titicaca-tó Dél-AmerikaLebilincselő videón csodálhatjuk meg Amerika legmélyebb és legtisztább tavát. legnagyobb édesvizű tava. A tó átlagos mélysége 160 m, a legnagyobb mélysége 280 m.

Titicaca

Titicaca

Mariana-árok – a Mariana-árokban található a Föld legmélyebb pontja ahol a tenger mélysége 10 994 méter.

Mariana árok

Mariana árok

Csomolungma – a tengerszinttől számítva a legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. hegy a Földön. A hegy 8848 m magas.

Mount everest

mount-everest

Aziziya (Líbia) – a legforróbb hely a világon (1922. szeptember 13-án a hőmérséklet 57.8 fok volt).

Aziziya

Aziziya

Vosztok orosz kutatóállomás a Kelet-Antarktiszi jégmező közepén, a partvidéktől 1400 kilométerre található, 1957 óta működik. Erről a mérőállomásról származik a valaha mért legalacsonyabb hőmérséklet: -89,2 fok, amit 1983 július 21-én mértek.

Vostok-Station-Antarctica

Vostok-Station-Antarctica

Mawsynram (IndiaIndiában él a világ legnagyobb albínó családja. ) – A legcsapadékosabb hely a világon (az éves csapadékmennyiség 11872 méter).

Mawsynram

Mawsynram

AtacamaA Sivatag keze . egy kavics és homoksivatag ChileA Sivatag keze . és Peru területén, az AndokMagassági rekorderek . és a Csendes-óceán között. A Föld egyik legidősebb és legszárazabb sivataga (egyes pontjain hozzávetőleg 120 ezer éve nem esett eső).

Atacama

Atacama

Mill Ends park7 csodálatos park . egy kis park az amerikai OregonCrater Lake - az Egyesült Államok legmélyebb és legtisztább tava. állambeli Portland belvárosában, amelyet 1948. Szent Patrik napján alapítottak. Ez a legkisebb park a világon a Guinness RekordokA legújabb elképesztő Guinness Rekordok. Könyve szerint. A park egy 61 centiméter átmérőjű összesen 0A legújabb elképesztő Guinness Rekordok. ,2916 négyzetméter területű kört foglal el útsávok közt egy olyan helyen ahova 1948-ban egy lámpaoszlopot terveztek állítani. A lámpa előkészített helyén gazok kezdtek megjelenni. Dick Fagan, az Oregon Journal rovatvezetője, akinek Fagan irodája a forgalmas főút sávelosztójára nézett, a lyukba virágokat ültetett és az újságbeli rovata után elnevezte ,,Mill Ends”-nek.

Mill Ends park

Angel vízesésA lélegzetelállító "Könnyek Fala" vízesésegyüttes a hawaii Kauai szigeten. VenezuelaRoraima - a világ legmagasabb táblahegye. – a legmagasabb vízesés a világon (magassága, a teljes szintkülönbséget számítva 979 méter).

angel falls

angel falls

Mauna KeaIlyen csodálatos az égbolt a Mauna Kea csúcsáról. a HawaiiHawaii másképp - az izzó láva földje. -szigetek legnagyobb szigetének, Hawaiinak a legnagyobb, jelenleg szunnyadó pajzsvulkánja. A vulkánHawaii másképp - az izzó láva földje. csúcsának tengerszint feletti magassága 4205 m, ezzel egyben Hawaii állam legmagasabb hegycsúcsa is. Ha azonban a lábáA világ legtisztább tavai. l a csúcsáig mérjük, a tengerszint alatti részeket is beleértve, akkor 10 200 m magas, és ezzel a legmagasabb hegy a Földön.

Mauna Kea

Mauna Kea

Bajkál-tó (OroszországOrda - a világ leghosszabb víz alatti gipszkristály barlangja. ) – A legmélyebb tó a világon (1642 m, a legmélyebb pontja)

Lake Baikal

Lake Baikal


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!