Barna medve kószál Rudabánya térségében

Barna medveVédőpajzsként használják az embereket az anyamedvék. kószál vasárnap óta az Aggteleki Nemzeti ParkBarangolás az USA 50 államában 50 természetfotón keresztül. nyugati határánál. A Lengyelországban GPS jeladóval ellátott állat a nyomkövető jelzése alapján jelenleg Rudabánya közelében tartózkodik – közölte a nemzeti park7 csodálatos park . igazgatósága az MTI-vel hétfőn. A tájékoztatás szerint nemzeti park a szlovák szakemberektől kapott értesítést arról, hogy vasárnap egy rádió telemetriával (nyomkövetővel) ellátott barna medveCsörgőkígyó- és medvetámadás után tigriscápa harapott meg egy 20 éves amerikait. (Ursus arctos) lépett be MagyarországElőször sikerült felvételt készíteni az Aggteleki Nemzeti Parkban élő hiúzról. területére Szuhafő településtől északra.A medve az utolsó adat szerint Rudabánya és Ormosbánya között tartózkodott, és északi irányba tart Felsőtelekes településhatár irányába. A Lengyelországban megjelölt, Iwo néven nyilvántartott medve a kapott tájékoztatás szerint nem agresszív természetBarangolás az USA 50 államában 50 természetfotón keresztül. ű, de mivel ragadozóról van szó, mindenképp szükséges az alapvető biztonsági szabályok betartása – hívta fel a figyelmet a nemzeti park.

Barna medve
Fotó: Wikipedia

A közlemény kitér arra, hogy aki a medvével találkozik, hátráljon lassan azon az úton, amelyen jött, és kerülje ki minél nagyobb körben az állatot. Mindezt tegye csendben, lehetőleg úgy, hogy a medve ne lássa meg. Amíg az állat nem veszi észre, ne csapjon zajt, mert azt támadásnak veheti a ragadozó. Felhívták a figyelmet arra is, hogy nem szabad elzárni a medve menekülési útvonalát, illetve hátat fordítani neki, elfutni. Amennyiben a medve észrevette az embert, emeljük a kezünket lassan a fejünk fölé, halkan beszéljünk, énekeljünk, fütyülgessünk, hogy a medve emberként tudjon azonosítani bennünket – olvasható a közleményben. A most idetévedt medve hím, amely az éppen tartó párzási időszak során a párkereséshez nagyobb területeket bekóborol. Az esetek többségében az állatok később visszatérnek eredeti élőhelyükre – közölte a nemzeti park.

Barna medve
Fotó: Wikipedia

A barna medve (Ursus arctos) Magyarországon fokozottan védettTöbb ezer tő védett réti őszirózsát találtak a Kiskunságban. faj. Az európai barnamedveSzükségállapotot rendeltek el a medvék miatt a Magas-Tátrában. korábban általánosan elterjedt volt, de napjainkra ma már leginkább csak néhány magasabb hegységben található meg. Az erdélyi Kárpátokban jelentős a számuk, de stabil állományaik vannak a szlovákiai hegységekben, így az Alacsony- és Magas Tátrában, a Fátrában, valamint a Szlovák-karszttal határos Szlovák-paradicsomban is. Az előbbi egy földrajzi egységet alkot az Aggteleki-hegységgel.

Barna medve
Fotó: Wikipedia

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!