Az Európai Év Fája verseny – még mindig lehet szavazni a Gödöllői Vén Vackorra

Február végéig lehet szavazni az Európai Év Fája versenyen. Az Év FájaBátaszék legöregebb fája, a molyhos tölgy lett az év európai fája. versenyTough Guy Challenge - a világ legkeményebb versenye. több országban már évek óta zajlik. Először nemzeti fordulók vannak, melyek során minden ország megszavazza saját kedvencSzokatlan házi kedvenc - kutyaméretű gyíkkal él együtt egy házaspár. fáját, majd a nyertesek nemzetközi versenyen vesznek részt. A hazai versenyt tavaly év végén a Gödöllői Vén Vackor nyerte, így MagyarországEgy anyamedve és bocsa járja az Aggteleki Nemzeti Park vidékét. kedvenc fája lett. A nemzetközi szavazáson jelenleg a második helyen áll.

ven-vackor

Érdekességek és adatok a Vén Vackorról:

A gödöllői Botanikus Kertben áll az ország egyik legöregebb, legnagyobbMegmenekült a vágóhídtól Ausztrália legnagyobb szarvasmarhája. , még mindig termő vadkörtefája, mely 20 méter magas, kerülete pedig 3 méter. A 18. században Grassalkovich Antal gróf ezer vadkörtét ültetett, mivel egy vadászat során egy vadkörtefán lelt menedéket a sebzett vad elől.

1849-ben Kossuth Lajos a Gödöllői Vén Vackornál írta meg a Függetlenségi Nyilatkozatot, de a vackort a szerelmesek fájának is nevezik, mert állíAz ezer-sziget tava. lag Andrássy gróf itt ismerte meg Sissit, akibe fülig beleszeretett.

Aki szeretné, hogy a Vén Vackor legyen az Európai Év Fája, az a www.treeoftheyear.org weboldalon szavazhat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!