Az Európai Év Fája verseny – még mindig lehet szavazni a Gödöllői Vén Vackorra

Február végéig lehet szavazni az Európai Év Fája versenyen. Az Év FájaBátaszék legöregebb fája, a molyhos tölgy lett az év európai fája. versenyZengővárkony "hős" szelídgesztenyéje lett idén az Év fája. több országban már évek óta zajlik. Először nemzeti fordulók vannak, melyek során minden ország megszavazza saját kedvencSzokatlan házi kedvenc - kutyaméretű gyíkkal él együtt egy házaspár. fáját, majd a nyertesek nemzetközi versenyen vesznek részt. A hazai versenyt tavaly év végén a Gödöllői Vén Vackor nyerte, így MagyarországZengővárkony "hős" szelídgesztenyéje lett idén az Év fája. kedvenc fája lett. A nemzetközi szavazáson jelenleg a második helyen áll.

ven-vackor

Érdekességek és adatok a Vén Vackorról:

A gödöllői Botanikus Kertben áll az ország egyik legöregebb, legnagyobbMegmenekült a vágóhídtól Ausztrália legnagyobb szarvasmarhája. , még mindig termő vadkörtefája, mely 20 méter magas, kerülete pedig 3 méter. A 18. században Grassalkovich Antal gróf ezer vadkörtét ültetett, mivel egy vadászat során egy vadkörtefán lelt menedéket a sebzett vad elől.

1849-ben Kossuth Lajos a Gödöllői Vén Vackornál írta meg a Függetlenségi Nyilatkozatot, de a vackort a szerelmesek fájának is nevezik, mert állíAz ezer-sziget tava. lag Andrássy gróf itt ismerte meg Sissit, akibe fülig beleszeretett.

Aki szeretné, hogy a Vén Vackor legyen az Európai Év Fája, az a www.treeoftheyear.org weboldalon szavazhat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!