A világ legnagyobb kétéltű repülőgépe készült el Kínában

KínaA világ legnagyobb kétéltű repülőgépét tesztelték Kínában. elkészítette a világ legnagyobbHárom-szurdok-gát, a világ legnagyobb erőműve. kétéltű repülőgépAz új Boeing 747-8 repülőgép debütálása. ét, amelyet elsősorban erdőtüzek oltásPár éven belül alkalmazhatják a demencia elleni védőoltást. ához és tengeri mentéshez kívánnak majd használni. Az új, gigászi hidroplán, az AG600-as sorozatgyártását már évekkel korábbra tervezték, de első példánya csak szombaton gördült le a gyártósorról a dél-kínai Kuangtung tartomány tengerparti városában, Csuhajban.

keteltu

Az eseményt a repülési szakemberek mérföldkőnek tekintik az ország repülőgépiparában. Az AG600-as maximális felszálló tömege 53,5 tonna, maximális utazósebessége 500 kilométer óránként, 12 órán át tartható folyamatosan használatban. A 37 méter hosszú amfíbia 38,8 méteres szárnyfesztávolsággal paramétereit tekintve, nemzetközi összehasonlításban, bőven csúcstartó, leginkább egy Boeing 737Így látták a Boeing-pilóták a Duna fölötti alacsony áthúzást. -eshez hasonlítható.

A hagyományos repülőgépekhez hasonló szárazföldi bevetéseken túl képes olyan vízterületekről felszállni és olyanokra leszállni, amelyek legalább 1500 méter hosszúak, 200 méter szélesek és 2,5 méter mélyek. A szakemberek dicsérik kiváló manőverező képességét, viszonylag nagy kutatási hatókörét és megjegyzik: távoli tengeri területekről akár 50 ember egyidejű mentésére, szállítására képes. Az elsősorban vészhelyzetekre konstruált légi jármű 12 tonna vizet tud befogadni 20 másodperc alatt és akár 370 tonna vízHullámok, mint gyönyörű fagyott szobrok. szállítására képes teli üzemanyagtartállyal. “Az AG600-as olyan, mint egy hajó, amelyik repülni is tud” – mondta Huang Ling-caj, a repülőgép vezető tervezője a Hszinhua hírügynökségnek.

keteltu-2

Az AG600-as hét év kutatómunkájának az eredménye; 70 repülőgépalkatrész-gyártó, több kutatócsoport és 20 tartomány, illetve város több mint 150 intézete dolgozott rajta. A fejlesztéséhez és gyártásához szükséges engedélyeket 2009-ben adták meg. Elsősorban a hazai piacra szánják, eddig 17 darabra mutatkozott érdeklődés.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!