A világ leghosszabb kamion szerelvényei, a “közúti vonatok”

Európa útjain a leghosszabb teherautók maximum 25,25 méter és 60 tonna súlyúak lehetnek. Ezzel szemben A road train-ek (közúti vonatok) a közúti közlekedésElkészült a világ leghosszabb és legmélyebben futó alagútja. kiemelkedő szereplői elsősorban Ausztráliában, de az USAA bostoni melasz katasztrófa. -ban, MexikóLélegzetelállító kristálybarlang Mexikóban. ban és Kanadában is használják. Hosszú kamionszerelvények, melyek arra hivatottak, hogy tömegárukat gazdaságosan továbbítsanak nagy távokon. A szerelvények egy nyerges vontatóból és pótkocsikból állnak, de a szokásos egy pótkocsi helyett ezek minimum 3-at, vagy többet húznak.

Road Train

Az óriáskamionok igazi otthona mindenképpen AusztráliaMindenhová követi a kengurubébi a rendőrt, aki megmentette. , ahol úgy tűnhet, hogy végképp „elengedték a gyeplőt” a közlekedésügyekért felelős döntéshozók. Ez persze nem így van, de az ország sajátosságai miatt a teherjárműveket korlátozó szabályok sokkal megengedőbbek, mint bárhol máshol a világon, így ezeknek a monstrumoknak akár 100 km/h is lehet a megengedett maximális sebesség.

Ausztrália hatalmasTúlméretezett kutyák. ország, majdnem akkora, mint egész Európa vagy az USA, miközben lakosainak száma alig 20 millió. A távolságok nemcsak hogy óriásiak, de sokszor fél napokat lehet úgy autó"Annyian vannak, mint az oroszok" - Éjszakai forgalom Moszkvában. zni a tükörsima, nyílegyenes aszfalton, hogy senkivel nem találkozik szembe a vezető. Ausztráliában ezért az óriási, akár három-négy hatalmas félpótkocsit is vontató Road Train-ek a szállítmányozás alappillérei, sokkal jelentősebb tényezők, mint a vonatok. Ennek oka az, hogy a hatalmas országban a kicsi, elszigetelt városokba, amelyek sokszor kilométerek százaira vannak a legközelebbi lakott területtől, nem éri meg vasutat, állomást, rakodóhelyeket építeni, a vasúti viszonylatban kicsi (néhány kocsis) tehervonatokat közlekedtetni, és az infrastruktúrát üzemeltető, karbantartó és felújító személyzetet fizetni. Helyette inkább a már meglévő útháA göndör szőrű lovak. zaton közlekedő, szintén „néhány kocsis” kamionok használata kifizetődőbb.

Road Train

Az alábbi videón egy négy pótkocsis 2AB Quad Road Train fordul ki jobbra nagy ívben egy főútvonalra. A vontató egy 8×6-os Tri-Drive Mack Titan 610 lóerős teljesítménnyel.

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

Road Train

A Granite aranybánya hat pótkocsis Road Train-je

Road Train


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!