A világ leghosszabb átcsúszó kötélpályáját avatták fel az Egyesült Arab Emírségekben

A világ leghosszabbÁtadták a világ leghosszabb acélvázú hídját Skóciában. , 2,83 kilométeres átcsúszó kötélpályáját avatták fel az Egyesült Arab EmírségekMasdar - hatalmas ökováros épül az Egyesült Arab Emirátusokban. részét képező Rász el-Haima emirátusban. A GuinnessA világ egyik legmagasabb vízicsúszdája. -rekordok könyvének képviselője személyesen Ahmed bin Szaud bin Szakr Al Kaszimi sejknek, az emirátus uralkodójának adta át a világrekordot igazoló dokumentumot. A sejk ezután elsőként próbálta ki a tengerszint felett 1680 méterrel kezdődő kötélpályát, amelyen akár 120-150 kilométeres óránkénti sebességgel is száguldhat az ember a csaknem háromperces út alatt.

Forrás: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

A szomszédos Abu-Dzabinál és Dubajnál kevésbé ismert Rász el-Haima turizmusfejlesztési hatóságának vezetője szerint a Jebel Jais Flight elnevezésű kötélpálya óriási lépést jelent a külföldi turisták bevonzására.

Dubaiban egyébként nemrég avatták fel a világ leghosszabb városi átcsúszó kötélpályáját, amely a felhőkarcoló310 méteres lesz London legújabb felhőkarcolója. k között halad. Az Egyesült ArabGyilkos földrengés jöhet az Arab-tengernél. Emírségek több világrekorddal is büszkélkedhet. Dubaiban található a világ legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. vegyes használatú felhőVarázslatos ködtenger a pécsi TV toronyból. karcolója, a 829 méteres Burdzs Kalifa360 fokos virtuális túra Dubai felhőkarcolóiról és nevezetességeiről. , valamint a világ legmagasabb, 355 méteres szállodája, a JW Marriott Marquis. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosMalé - a Maldív-szigetek fővárosa. ában, Abu-Dzabiban lévő Capital Gate épület pedig 18 fokos dőlésével a világ “legferdébb”, ember által épített tornya.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!