A város, ami egy 7,9 erősségű földrengés óta érintetlen turista látványosság

A különböző természeti csapások rendkívüli mértékű katasztrófákat okoznak szerte a világban, azonban kevés helyen hagyják meg mementóként a pusztítás nyomait. A kínai Pejcsuan várost 2008-ban ért földrengésFöldrengés rázta meg Görögország gyönyörű szigetét, Lefkadát. esetében azonban nem volt értelme újjáépíteni a katasztrófát követően, így most emlékhelyEmlékhely a Szaharában - az UTA 772-es járatának tragédiája. lett a városból.

Pejcsuan

A Csengtutól 143 kilométerre, északra fekvő települést 2008. május 12-én egy 7,9-es erősségű földrengés rázta meg. Becslések szerint több mint 90 ezer ember lelte halálát a térségben, ebből egyedül Pejcsuanban 8600-an. A városBagan, az ezer templom vidéke Myanmarban. lakosságának a fele vesztette az életét, köztük 1300 gyermek, amikor egy nagy iskolaSokatmondó fotók - gyerekek az iskolakezdés előtt és után. épület összeomlott.

Miután a település épületeinek 80 százaléka a földdel vált egyenlővé, illetve a földcsuszamlások miatt több emelet magasságban sár temette be a romokat, a kormány úgy döntött, hogy Pejcsuant többé nem építik újjá, hanem megőrzik emlékhelynek az akkori állapotában. A túlélőket a 20 kilométerre fekvő Jungcsangba költöztették.

Pejcsuan ma szinte teljesen úgy néz ki, mint a 2008-as katasztrófaSandy Hurrikán - Katasztrófafilmbe illő képek New Yorkból. után. A szabadtéri emlékhelyen a látogatók saját szemükkel láthatják a pusztítás erejét. Az eredeti állapotokhoz képest mindössze annyi a különbség, hogy néhány omladozó épületet állványokkal támasztottak meg a turisták védelmére.

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan

Pejcsuan


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!