Nem volt könnyű dolga a világ egyetlen fogságban élő barna pandájának

Kezdetekben nem volt könnyű dolga a világ egyetlen, fogságban élő barna pandájának, akit 2 hónapos korában magára hagyott az anyja, társai pedig kiközösítették szokatlan bundája miatt, és sokszor még a bambuszt is elvették a bocstól. A Csi Caj nevű pandaMagyarország területén élhetett az óriáspandák őse. azonban kitartásának, és gondozóinak köszönhetően minden akadályt leküzdött és szépen felcseperedett.

Barna panda

A különlegesKülönleges, fekete hattyú Győrben. állat már lassan 10 éves és boldogan éli napjait az északnyugat-kínai Senhszi tartományban található Fopingi Rezervátumban.  He Xin, a barna pandaEgyre több csinling-óriáspanda él a kínai hegyekben. egyik gondozója elmondta, hogy Csi Caj egy rendkívül kedves természetAz Élet fája - 400 éves fa a bahreini sivatagban. ű, játékos és imádni való panda, aki ugyan lassabb a többieknél, de aranyosabb is.

Barna panda

Barna panda

A különleges, életvidám panda már jól kijön társaival, és tavaly bebizonyította “életrevalóságát” is, hiszen sértetlenül, egészségesen vészelte át a vadonban az elmúlt telet, a helyenként fagypont alatti 30 fokos hidegeket.

Csi Caj korábban támogatásra, gondoskodásra szorult. Sokáig mesterségesen táplálták, és a tavalyi volt az első tél, hogy gondozói úgy ítélték meg, képes lesz egyedül is boldogulni, táplálékát maga begyűjteni. A Fopingi Rezervátumban működő pandabázis szakemberei szerint a kemény hidegek fokozták Csi Caj edzettségét.

Barna panda

Barna panda

A 105 kilós, energikus állat télen képes naponta 50 kiló bambuszt elfogyasztani. Gondozói arra készülnek, hogy amint a hím állat megfelelően ivarérettnek bizonyul, egy fekete panda szemAz állatok különböző látásmódjai az ember látásával összehasonlítva [Videó]. élyében társat keresnek a számára. Azt is remélik, hogy ezután közelebb kerülhetnek a barna pandákFény derült a pandák kommunikációjának titkaira. genetikai titkának megfejtéséhez. A világ első barna pandájára 1985-ben találtak rá a későbbi névadó Csinling-hegységben.

Barna panda

Barna panda

Barna panda

Barna panda

Barna panda

Barna panda

Fotók: He Xin/Fopingi RezervátumJelentős előrelépés történt Európa legnagyobb vizesélőhelyének létrehozása felé.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!