A legegészségesebb népek titkai

Sok olyan nép létezett és létezik a mai napig, amelyek egyszerű növényi és esetleg minimális állati étrendet követtek, mégis rendkívüli életerőnek és hosszú életnek örvendtek.

1

Okinawa lakói

A japánA 390 éves bonsai, ami túlélte Hirosimát is. Okinawa szigetA világ legkisebb lakott szigetei. én lakók növényi (gabonaEgy iskola udvarán arattak búzát Kínában. , zöldségÁrtatlannak tűnő, de potenciálisan veszélyes ételek. , gyümölcsÁrtatlannak tűnő, de potenciálisan veszélyes ételek. ) étrendet követnek. Hosszú élettartamuk, szaporodásuk, valamint a degeneratív betegségek hiánya, különösen a rák ritka előfordulása felkeltette a kutatók figyelmét.

3

A II. világháború alatt egy katonai orvoscsoport egy sor boncolást végzett a szigeten született embereken, akik elestek a harcok során. A vizsgálatok során kiderült, hogy még az előrehaladott korúak szervezetében sem volt daganatÉletmentő agyműtétet hajtottak végre egy aranyhalon. vagy érelmeszesedés, sem más degeneratív betegségA lány aki zsírszövetek nélkül él - Lizzie Velásquez medöbbentő története. .

4

A közép-ázsiai hunzák

A Hunza-völgy Pakisztán északi részén fekszik, a kínai határ közelében. Távoli, rejtélyes és legendás vidéknek gondolják lakóinak nagyon magas életkora miatt.Folyók szelik át, valamennyi az Indus mellékfolyója, melyek mély völgyeket formálnak. A hegyeken a hunzák teraszokat alakítottak ki gabona- és gyümölcsfélék, különösen sárgabarack termesztésére.

5

A Hunza-völgy lakóinak magas életkora és kiváló egészsége számos kutató figyelmét felkeltette már. Sokáig azt gondolták, hogy ez a rendkívül magas életkor csupán genetikai tényezőknek köszönhető. De a népcsoportban elvégzett jelentős kutatások megmutatták, hogy a környezeti tényezők sokkal fontosabb szerepet játszanak. Ezek alapvetően a következők: növényi táplálkozás, napos, száraz klíma és mértéktartó élet sok testmozgással.

6
Toomey és White doktor – kiemelkedő észak-amerikai kardiológusok – 1964-ben látogatást tettek ezen a vidéken és különböző tanulmányokat folytattak, amit az American Heart Journal közölt. Leírták, hogy a hunzák friss és szárított gyümölcsből, diófélékből, különböző zöldségekből és gabonából (árpa, búzaEgy iskola udvarán arattak búzát Kínában. , köles) álló étrenden élnek.

Emellett kevés kecsketejet fogyasztanak, és csupán évente egy vagy két alkalommal, ünnepeken esznek bárányhúst. Huszonöt ember vizsgálata után, akiknek életkora 90 és 110 év között volt, a két orvos arra a megállapításra jutott, hogy valamennyiük vérnyomása, koleszterinszintje és elektrokardiogramja normális. A hunzák között nem ismert a rák, a szívbetegség, a cukorbetegség vagy a korai öregedés.

12

Anya és lánya

Sajnos az utóbbi években a hunzák egészségi állapota megváltozott, mert elérkeztek hozzájuk a civilizáció „vívmányai”: konzervek, édesség és iparilag előállított finomított termékek. Megjelentek az első fogsorvadásos esetek, és a korábban ismeretlen emésztési megbetegedések. Mindezek ellenére még mindig a leghosszabb életű népek egyike a FöldElveszett bolygóról származhat a Földre hullott, gyémántokat rejtő meteorit. ön.

A nepáli serpák

A serpákVilágcsúcs helyett világra szóló tragédia. a HimalájaTenzing-Hillary repülőtér - a világ egyik legveszélyesebb repülőtere. meredek lejtőinek lakói. Rendkívüli fizikai állóképességükről nevezetesek. Minden, a Mount Everestre és a vidék más hegyeire tartó expedíció számít egy csoport teherhordó serpára.

05.tif

A burgonyafélék jelentik a serpaVilágcsúcs helyett világra szóló tragédia. nép élelmezésének alapját. A különböző burgonyafélék, melyek a Himaláján nőnek, biztosítják az élelmiszerellátást a távoli vidékeken. Még nagyon nagy magasságban (4500 méter) is termesztik.

9
„Étrendjük másik alapvető tápláléka az árpa (4000 méter magasságban terem) a búza (3000 méterig). A birka40 kiló gyapjút nyírtak le egy évekig kóborló birkáról. - és kecskenyájakat a tej és a sajt miatt tartják,  húst alig fogyasztanak.

Az otomini indiánok

Az otomini indiánok Közép-Mexikó fennsíkján élnek és alapvetően növényeket fogyasztanak: kukoricalepényt, zöldbabot (babot) és különféle zöldségeke: Az ebben a népcsoportban elvégzett tanulmányok azt mutatják, ezeknek a bennszülötteknek az egészségi állapota nem mindennapi. Az elhízás, magas vérnyomás vagy a rák nagyon ritka, vagy nem létezik.

Forrás:ÉnPortál

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!