50 ezer éves barlangi oroszlánkölyök tetemét őrizte meg a szibériai örökfagy

Egy ötvenezer éves barlangi oroszlánkölyökA vadonban már kihalt berber oroszlán született egy csehországi állatkertben. tökéletesen megőrzött tetemére bukkantak a szibériai JakutföldA korábban véltnél jóval idősebb az egyetlen ismert gyapjas orrszarvúborjú. ön. A kölyökTökéletes állapotban mumifikálódott barlangi oroszlánkölyök került elő Szibériában. egyhónapos lehetett, amikor elpusztult, még túl fiatal volt ahhoz, hogy kinyissa szemétEgy héten át napi 40 tonna szemetet szedtek össze egy indonéz sziget lakói. – idézte Valerij Plotnyikov orosz tudóst a Siberian Times. A kutatók a Szpartak nevet adták a barlangi oroszlánkölyöknek, amelyről feltételezik, hogy testvére lehet a tavaly megtalált hasonló leletnek, amely a BoriszBorisz a jegesmedve fogorvosnál járt. nevet kapta.

Forrás: Valery Plotnikov 

Néhány héttel ez előtt a jakutföldi nyári feltárások idején bukkantak Szpartak teljes tetemére. “A lágy szövetek, a bundája és hosszú farka teljesen érintetlen. Feltételezések szerint fiú- vagy lánytestvére lehet a nagyon közeli helyszínen tavaly talált leletnek” – mondta Plotnyikov. A jakutföldi tudósok svéd, amerikai és brit kollégáikkal folytatják a tetem vizsgálatát.

Forrás: Valery Plotnikov 
Forrás: Valery Plotnikov 

Mind Borisz, mind Szaprtak tetemét tökéletes állapotban őrizte meg a szibériai örökfagy. A kölykök maradványai jobb állapotban vannak, mint a térségben három éve talált két másik fiatal barlangi oroszlánok tetemei. Amikor tavaly Borisz tetemére bukkantak, Albert Protopopov kutató úgy vélekedett, hogy a leletAz eddigi legnagyobb tengeri sárkány maradványait fedezték fel. növeli a reményét annak, hogy kihalt fajokat klónozással életre keltsenek.

Cikkajánló: Tökéletes állapotban mumifikálódott barlangi oroszlánkölyök került elő Szibériában


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!