50 ezer éves barlangi oroszlánkölyök tetemét őrizte meg a szibériai örökfagy

Egy ötvenezer éves barlangi oroszlánkölyökA vadonban már kihalt berber oroszlán született egy csehországi állatkertben. tökéletesen megőrzött tetemére bukkantak a szibériai JakutföldA korábban véltnél jóval idősebb az egyetlen ismert gyapjas orrszarvúborjú. ön. A kölyökTökéletes állapotban mumifikálódott barlangi oroszlánkölyök került elő Szibériában. egyhónapos lehetett, amikor elpusztult, még túl fiatal volt ahhoz, hogy kinyissa szemét – idézte Valerij Plotnyikov orosz tudóst a Siberian Times. A kutatók a Szpartak nevet adták a barlangi oroszlánkölyöknek, amelyről feltételezik, hogy testvére lehet a tavaly megtalált hasonló leletnek, amely a BoriszBorisz a jegesmedve fogorvosnál járt. nevet kapta.

Forrás: Valery Plotnikov 

Néhány héttel ez előtt a jakutföldi nyári feltárások idején bukkantak Szpartak teljes tetemére. “A lágy szövetek, a bundája és hosszú farka teljesen érintetlen. Feltételezések szerint fiú- vagy lánytestvére lehet a nagyon közeli helyszínen tavaly talált leletnek” – mondta Plotnyikov. A jakutföldi tudósok svéd, amerikai és brit kollégáikkal folytatják a tetem vizsgálatát.

Forrás: Valery Plotnikov 
Forrás: Valery Plotnikov 

Mind Borisz, mind Szaprtak tetemét tökéletes állapotban őrizte meg a szibériai örökfagy. A kölykök maradványai jobb állapotban vannak, mint a térségben három éve talált két másik fiatal barlangi oroszlánok tetemei. Amikor tavaly Borisz tetemére bukkantak, Albert Protopopov kutató úgy vélekedett, hogy a leletMagyarország területén élhetett az óriáspandák őse. növeli a reményét annak, hogy kihalt fajokat klónozással életre keltsenek.

Cikkajánló: Tökéletes állapotban mumifikálódott barlangi oroszlánkölyök került elő Szibériában


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!