25 ezer tonna hering pusztult el Izlandon

Cimkék: , , , , ,

Néhány hónapon belül másodszor pusztultak tömegesen a heringek az izlandi Snaefellsnes-fjordban. Becslések szerint 25-30 ezer tonna halHaltemetővé vált egy kínai folyó. pusztult el.

Halpusztulás Izlandon
Becslések szerint ugyanannyi hal pusztult el, mint decemberben

Több ezer döglött heringHeringek ezrei fagytak bele a tengerbe. lebeg az izlandi Snaefellsnes-tenger140 gömbölyűfejű delfin pusztult el Új-Zélandon. öböl vizében, ahol decemberben egyszer már 25-30 ezer tonna hering pusztult el oxigénhiány miatt. Az izlandi tengerkutató intézet szakemberei most a helyszínre utaztak, hogy felmérjék a károkat. A feltételezések szerint az oxigénhiány oka a fjordA csodálatos Geirangerfjord. egy részének feltöltése, valamint egy 2004-ben épített hídQingdao Haiwan híd - a világ leghosszabb tengeri hídja. lehet.

A halakÚgy szoknak rá a halak a műanyagra, ahogy a tinik a gyorsételekre. pusztulását oxigénhiány okozhatta

Szakemberek szerint most ugyanannyi hal pusztulhatott el az öbölben, mint két hónappal ezelőtt. Róbert Arnar Stefánsson biológus becslései szerint 7000 tonna hal hever a parton, és ennél sokkal több a fjord fenekén. Tízezer tonna hering exportértéke körülbelül 7,2 millió euró az izlandi Morgunblandid lap szerint.

Forrás:origo

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!