25 ezer tonna hering pusztult el Izlandon

Néhány hónapon belül másodszor pusztultak tömegesen a heringek az izlandi Snaefellsnes-fjordban. Becslések szerint 25-30 ezer tonna halHaltemetővé vált egy kínai folyó. pusztult el.

Halpusztulás Izlandon
Becslések szerint ugyanannyi hal pusztult el, mint decemberben

Több ezer döglött heringHeringek ezrei fagytak bele a tengerbe. lebeg az izlandi Snaefellsnes-tengerDavid Attenborough feltárja azokat a károkat, melyeket műanyag okoz a tengeri élővilágnak. öböl vizében, ahol decemberben egyszer már 25-30 ezer tonna hering pusztult el oxigénhiány miatt. Az izlandi tengerkutató intézet szakemberei most a helyszínre utaztak, hogy felmérjék a károkat. A feltételezések szerint az oxigénhiány oka a fjordA csodálatos Geirangerfjord. egy részének feltöltése, valamint egy 2004-ben épített hídÍgy robbantottak fel néhány másodperc alatt egy 40 éves hidat. lehet.

A halakÚgy szoknak rá a halak a műanyagra, ahogy a tinik a gyorsételekre. pusztulását oxigénhiány okozhatta

Szakemberek szerint most ugyanannyi hal pusztulhatott el az öbölben, mint két hónappal ezelőtt. Róbert Arnar Stefánsson biológus becslései szerint 7000 tonna hal hever a parton, és ennél sokkal több a fjord fenekén. Tízezer tonna hering exportértéke körülbelül 7,2 millió euró az izlandi Morgunblandid lap szerint.

Forrás:origo


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!