Megható videó – egy bátor férfi mentette meg a fuldokló csimpánz életét

Megható történetet elevenített fel egy amerikai portál, amely még 1990-ben történt Detroit állatkertjében, ahol egy bátor férfi közbelépésének köszönhetően menekült meg egy bajba jutott csimpánz. Rick Swope kamionsofőr éppen az állatkertben volt a családjával amikor észrevett egy fuldokló csimpánzt, aki a segítsége nélkül nem maradt volna életben. A Jo-Jo nevű csimpánz azután esett bele a kifutó körüli vizesárokba, hogy összetűzésbe keveredett egy másik hímmel. Jo-Jo megpróbált kitérni az erősebb állat elől, ekkor azonban belesett a vízbe és majdnem megfulladt, mivel a csimpánzok nem tudnak úszni.

csimpanz

“Nem bírtam végignézni, ahogy megfullad. Tudtam, hogy tennem kell valamit” – mesélte korábban Rick Swope, aki tisztában volt vele, hogy veszélyes amit tesz, de úgy érezte, hogy muszáj cselekednie. “Amikor a szemébe néztem, olyan volt mintha csak egy ember szemébe néztem volna, aki segítségért esedezik” – mondta a férfi, amikor arról kérdezték, hogy miért ugrott be a vízbe a csimpánz után annak ellenére, hogy az állatkert egyik alkalmazottja megpróbálta visszatartani.

Az elszánt férfinak végül hosszas küzdelem után sikerült kijuttatnia a vízből Jo-Jo-t, akinek hatalmas szerencséje volt, hogy azon a napon Rick Swope az állatkertbe látogatott.

VIDEÓ:

Az esetről Jane Goodall is mesélt egy 2005-ben tartott előadásán a Woodrow Wilson Központban, ahol világhírű csimpánzkutató arról is mesélt, hogy Jo-Jo azután került az amerikai állatkertbe, hogy az anyjával orvvadászok végeztek.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!