Különleges állásajánlat – sünfelügyelőt keres egy angol város

Sünfelügyelőt keresnek az angliai Ipswich városába, mivel a Suffolk Wildlife Trust nevű állatvédő szervezet szeretné két év leforgása alatt a legsünbarátabb várossá változtatni a Suffolk megyei települést. Ipswich és környéke különösen gazdag sünökben, ám nagyon sok elpusztul közülük olyan okok miatt, amelyek megelőzhetőek lennének, éppen ezért állítják csatasorba a sünfelügyelőt, akitől azt várják, hogy sünbarát közösséggé formálja Ipswich lakosságát. A jelentkezőnek elkötelezett környezetvédőnek kell lennie és összetett feladatokat kell végeznie munkája során, amelyért cserébe évi 24 ezer fontot (9 millió forint) kap majd. A sikeres pályázó, akit végül kiválasztanak a különleges posztra, egyben a sünbarát város arca is lesz.

Sünfelügyelő

Sünfelügyelő

A lelendő felügyelőnek értelemszerűen ismernie és figyelnie kell sünöket, ez utóbbi viszonylag sok éjszakai munkával is jár, de legfőbb feladata a sünök közlekedési útvonalának feltérképezése és a biztosítása, valamint a lakosság tájékoztatása, illetve a közösségszervezés lesz. A felügyelőnek ugyanis mindenképp be kell vonnia a környéken élőket, hiszen csak széleskörű összefogással lehet megvalósítani a sünvédelmi programot, mely során legalább ötven „sünutcát” szeretnének létrehozni, hogy az állatok biztonságban vonulhassanak.

Sünfelügyelő

Az állatokat a városban az autók és a különféle kerti szerszámok okozta sérülések fenyegetik, de előfordul, hogy patkányméreg miatt halnak meg, de ősszel például a tűzhalál is fenyegeti őket, amikor elrejtőznek az sszegyűjtött levélkupacokban, melyet sokan elégetnek. Mindezek megelőzése a felügyelő feladata lesz. Emellett a program népszerűsítése és a sünök védelmének előtérbe helyezésére kell majd koncentrálnia. Az állásra egyébként július 13-ig lehet jelentkezni.

Sünfelügyelő

Sünfelügyelő


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!