A mai napig zajlanak a kegyetlen lóvidalok Ázsiában

Annak ellenére, hogy a brutális lóviadalokat törvények tiltják, a Fülöp-szigeteken, Dél-Koreában, Indonéziában és Kínában is rendszeresen zajlanak ilyen felháborító és kegyetlen összecsapások. A lovakat a harc előtt felhergelik, majd összeeresztik őket, miközben több száz olykor több ezer ember figyeli a véres küzdelmet. A lóviadalokra rengeteg fogadnak. A pénzsóvár lótulajdonosokat az sem tartja vissza, hogy sok állat elpusztul. A borzalmas harc körülbelül fél órán át tart, amíg az egyik ló a kimerültségtől össze nem esik. A vesztes lovaknak újra harcolniuk kell és egy sokkal erősebb ellenfelet kapnak, emiatt elpusztulnak.

Lóviadalok

A Fülöp-szigeteken 1998-ban tiltották be a lóviadalokat, azonban a falvakban a mai napig zajlik ez a kegyetlen állatkínzás. A tiltás ellenére többnapos fesztiválokat szerveznek mind a mai napig. A lóviadalokat komoly bevételeket jelentenek az alulfizetett, korrupt helyi rendőrök számára, akik a többnapos rendezvények szervezésében is részt vesznek.

Lóviadalok

Lóviadalok

Lóviadalok

Kínában is elkeserítő a helyzet, ott a hatóságok azt mondják, hogy nem tudják betiltani a lóviadalokat, mivel a helyi szokások része. Egészen elképesztő, hogy a lóviadal gyakran a nagyobb fesztiválok része, ugyanolyan megszokott, mint a tűzijátékok vagy a jelmezes bemutatók. Vidéki városokban a viadalok sokszor a focistadionban zajlanak több ezer ember előtt. A felhergelt lovakat botokkal ütögetik, fegyvert sütnek el mellettük és állítólag kábítószert is adnak nekik, ami miatt a lovak a hallucinációktól őrülten egymásnak rontanak.

Lóviadalok

Lóviadalok

Lóviadalok

Lóviadalok

Lóviadalok

Lóviadalok

Lóviadalok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!