Újra költ Wisdom, a világ legidősebb tengeri madara

Újra költ a világ legidősebb tengeri madarának tartott, WisdomÚjra fiókát nevel a világ legidősebb meggyűrűzött madara. nevű Laysan-albatroszIsmét költ a világ legidősebb tengeri madara. – közölte az amerikai HalEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. - és Vadvédelmi Szolgálat. Az északnyugati HawaiiEgész ökoszisztémák semmisültek meg Hawaiin a Kilauea vulkán kitörése miatt. -szigetekhez tartozó Midway-atollon élő nőstény albatrosz legalább 67 éves, és nemcsak a világ legöregebb tengeri madara, hanem a világ legidősebb, ma is költő vadon élő madara is egyben.

Forrás: U. S. Fish and Wildlife Service

A Hal- és Vadvédelmi Szolgálat (USFWS) szerint az albatrosz immár több mint hat évtizede tér vissza rendszeresen a Midway-szigetekre. A madárA táncoslábú paradicsommadár tollazatán látható az állatvilág legmélyebb fekete színe. egyetlen tojásEgy elefántmadár óriási tojása került elő egy amerikai múzeum gyűjteményéből. át ugyanabban a fészekben melengeti, amelyet minden évben használ a párjával, Akeakamaival. Az albatroszok nem minden évben raknak tojást, és ha megteszik, akkor is csak egy csibét nevelnek fel, így minden egyes példány nagy jelentőségű az egész kolónia számára – idézi az USFWS közleménye Bob Peyton projektfelelőst.

Forrás: U. S. Fish and Wildlife Service

Wisdomot 1956-ban gyűrűzték meg, első költése alkalmával. E madárfaj legkorábban ötévesen rak tojást, így Wisdom idén legalább 67 éves. Az idős madárnak már legalább harminc fiókája volt.

Forrás: U. S. Fish and Wildlife Service

A ragadozóRitka felvétel – videóra vették, ahogy a kardszárnyú delfinek levadásznak egy cápát. mentes Midway-atollon 30 madárfaj hárommillió példánya él, költ vagy telel át, köztük egymillió albatrosz, a világ legnagyobbAz eddigi legnagyobb T. rexet fedezték fel kanadai tudósok. albatroszkolóniája. A kis szigetKőfallal védett citruskertek egy apró olasz szigeten. a Laysan-albatroszok csaknem 70 százalékának biztosít élőhelyet. Az albatroszcsibék rendszerint február elején kelnek ki és júliusra válnak röpképessé. Az év legnagyobb részében egyedül vannak úton, és siklórepülésben hatalmas távolságokat tesznek meg a Csendes-óceán északi része fölött.

Forrás: U. S. Fish and Wildlife Service


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!