Sikeresen átszelte az Atlanti-óceánt egy föníciai vitorláshajó mása

Átszelte az Atlanti-óceánt egy fából épült föníciai vitorláshajó mása, a The Phoenicia. A hajó szeptember 19-én indult a tunéziai Karthágó kikötőjéből mintegy 9600 kilométeres útjára, és Spanyolországot, Marokkót, a Kanári-szigeteket, majd a karib-tengeri Dominikai Köztársaságot érintve február 4-én érkezett meg a floridai Fort Lauderdale-be.

Arrival in Santo Domingo

Közzétette: Phoenicians Before Columbus Expedition – 2020. január 4., szombat

 

A hajó útja részét képezte a Föníciaiak Kolumbusz expedícióSikeresen zárult a kihalt galápagosi óriásteknősfajok rokonai után indított expedíció. ja előtt nevű projektnek, amellyel az amerikai székhelyű Föníciai Nemzetközi Kutatóközpont segítségével azt akarták bizonyítani, hogy a föníciaiak hajóÉvtizedek óta először érkezett amerikai óceánjáró Kubába. i átszelhették az Atlanti-óceánt több mint kétezer éve, jóval az előtt, hogy Kolumbusz KristófMegtalálhatták Kolumbusz Kristóf Santa Maria nevű hajójának roncsait. felfedezte az amerikai kontinenst.

 

Our arrival in Fort Lauderdale, USAA Pentagon is kaphatott az élő lépfene-baktériumokból. . What a day!

Rewriting maritime history.

Közzétette: Phoenicians Before Columbus Expedition – 2020. február 5., szerda

 

Philip Beale, a hajó kapitánya, az expedíció vezetője nemzetközi legénységgel hajózott, amelynek tagjai az Egyesült Államokból, Libanonból, Tunéziából, az Egyesült Királyságból, Norvégiából, Hollandiából, Brazíliából és Indonéziából érkeztek. A hajó útját dokumentálta Yuri Sanada brazil filmes, aki már tett közzé részleteket kihívásaikról a YouTube-on és az expedíció Facebook-oldalán. A The Phoenicia útja részét képezte az ENSZ Tiszta tengerek-kampányának is, amelynek keretében naponta vettek vízmintákat az Atlanti-óceánTöbb ezer éves korallzátonyt fedeztek fel az Atlanti-óceán mélyén. műanyagszennyezettségét mérve.

Downtown MiamiLátványos képek Miami háborgó egéről.

Közzétette: Phoenicians Before Columbus Expedition – 2020. február 10., hétfő

 

A tengeri kereskedelemmel foglalkozó föníciaiak az ókor leghíresebb hajósai voltak. A Földközi-tengerTengervízben lebomló műanyagot hoztak létre kínai tudósok. keleti partvidékén, a mai Libanon, IzraelIzraelben építik a világ legmagasabb napenergia-tornyát. , Szíria és Palesztína területén éltek Kr.e. 1200-700 között. Hajóikat maguk építették, és kiváló tájékozódási képességeiknek köszönhetően távoli helyekre is eljutottak. Hérodotosz görög történetíró szerint Kr.e. 595 körül Afrikát is körbehajózták. Eljutottak Indiába, ők fedezték fel a Kanári-szigeteket, Madeirát és az Azori-szigeteket, és egyes feltételezések szerint Amerikába is eljuthattak jóval az előtt, hogy Kolumbusz Kristóf felfedezte a kontinenst.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!