Napok óta magával cipeli elpusztult borját egy kardszárnyú delfin

Napokkal a hal13 lenyűgöző fotó az óceán mélyéről. ála után még mindig magával cipeli elpusztult borját egy kardszárnyú delfinÖnálló faj lehet Jangce-folyóban élő ritka tengeridisznó. , melyet a közösség többi tagjai segít. A gyászoló emlőst a Center for Whale Research elnevezésű szervezet szakemberi folyamatosan megfigyelés alatt tartják. A kutatóközpont szerint a San Juan-szigetek közelében világra jött borjú teteme a halála után lesüllyedt, de az anya visszahozta a felszínre, és azóta is testén hordozza.

“Ez az eset nem példa nélküli, de még soha nem tapasztaltunk olyat, hogy egy kardszárnyú delfinMegpróbált végezni magával egy fogságban élő kardszárnyú delfin. ilyen sokáig magánál tartotta volna elpusztult borját” – mondta Ken Balcomb, a CWR alapítója.

Forrás: Center for Whale Research/Michael Weiss

A 30 éves kardszárnyú delfin, melyet J35 néven tartanak nyilván, két hete hozta világra borját, mely mindössze pár órán át maradt életben. A kutatók által Tahlequah-nak becézett állat azóta nem képes elengedni utódját, mely azonban már bomlásnak indult.

“Ez egy gyászolási folyamat. Tudjuk, hogy a kardszárnyú delfinekElpusztultak az ukrán haditengerészet katonai célokra kiképzett delfinjei. rendkívül szociálisak lények és nagyon érzelmesek. Egy borjú sosem megy el az anyja mellől. Rendkívül szomorú ezt látni” – mondta Taylor Shedd szakértő.

Forrás: Center for Whale Research/Ken Balcomb

Az orkákA kardszárnyú delfineknél is létezik a nagymamaeffektus. az elmúlt napokban rendkívül hosszú utat tettek meg Brit Columbia felé haladva, miközben a kimerült Tahlequah végig azon fáradozott, hogy megakadályozza, hogy utódja eltűnjön a mélyben. Egy helyi lakos azt mesélte kutatóközpont munkatársaink, hogy öt-hat kardszárnyú delfint látott, amint egy elpusztult borjúEgy kis borz ásta el egy elpusztult borjú tetemét. t vesznek körbe. A beszámoló szerint az állatok körülbelül két órán keresztül úsztak körbe szertartásszerűen a tetem körül.

Forrás: Center for Whale Research/Dave Ellifrit
Forrás: Center for Whale Research/Dave Ellifrit

Balcomb elmondta, hogy a borjú elvesztése azért is szomorú, mert három éve ő volt az első újszülött a 75 egyedet számláló közösségben. A nőstényeknek az élelmiszerhiány miatt nehézséget okoz egészséges utódot a világra hozni. A kutatók azt remélik, hogy Tahlequah a hamarosan elengedi utódját, mivel veszélybe kerülhet az egészsége, illetve fontos lenne, hogy mielőbb megvizsgálhassák a tetemet, hogy kiderítsék pontosan mi vezetett borjú halálához.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!