Kockamedúza csípésbe halt bele egy turista Thaiföldön

A világ egyik legveszélyesebb mérgű állataként számon tartott kockamedúzaA halálos veszélyt jelentő kockamedúza eddig ismeretlen faját fedezte fel egy 9 éves fiú. csípésPórul járt macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek. ébe halt bele egy 20 éves német nő ThaiföldAz összes tigrist elviszik Thaiföld híres Tigris Templomából. egyik népszerű üdülőszigetPálmalevelek mentettek meg három hajótöröttet. én: 14 hónapon belül ez volt a harmadik halHeringek ezrei fagytak bele a tengerbe. álos kimenetelű kockamedúza-csípés a délkelet-ázsiai országban. A hatóságok szerint a nőt egy esti fürdőzés közben marta meg az állat Koh Szamui szigeténél. Az áldozat egy barátját a kezén csípte meg egy medúzaFurcsa világító lény jelent meg egy kikötőben. , de ő túlélte a szerencsétlen találkozást. Idén augusztusban ugyancsak kockamedúza-csípésbe halt bele egy thaiföldi nő a Koh Phangan üdülőszigeten, ahol egy évvel korábban egy ötéves francia kisfiú esett áldozatául a világ egyik legveszélyesebb mérgű állatA halálos veszélyt jelentő kockamedúza eddig ismeretlen faját fedezte fel egy 9 éves fiú. ának.

meduza

Koh Szamui hatóságai a héten találkozót szerveztek a helyi üzlettulajdonosokkal és városi elöljárókkal, hogy megvitassák a további szerencsétlenségek megelőzésének lehetőségeit. Medúzák általában az esős évszakban, nagyjából júniustól októberig fordulnak elő a thai vizekben és kockamedúzákkal nem találkozni az ország legtöbb részén. Az elmúlt hét évben azonban megnőtt a számuk, egyebek közt a globális felmelegedésSzívszorító felvétel: a kamera előtt halt éhen a jegesmedve. , az élelmet kereső állatokat a sekélyebb vizek felé csalogató szemét és a medúzákkal táplálkozó tengeri teknősTuristák zavarták meg a teknősök tömeges fészekrakását a Costa Rica-i tengerparton. ök számának megcsappanása miatt.

thaifold-2

thaifold

A kockamedúza csápjai akár a három métert is elérhetik, csípése olyan kínzó fájdalmat okoz, hogy az áldozatok többsége először sokkot kap, majd belefullad a vízbe. Akik mégis kijutnak a partra, azokkal általában az állat halálos mérge végez, amely azonnal megtámadja a szívet és az idegrendszert.

meduza-2

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!