Kihalt galápagosi óriásteknősfajok rokonainak felkutatására indul expedíció

A galápagosi óriásteknős két kihaltnak tekintett fajának rokonai után kutatnak a szakemberek egy tudományos expedíció keretében a csendes-óceáni szigetcsoporton – jelentette be a Galápagosi Nemzeti ParkElőzetes online regisztrációhoz kötik a belépést a Plitvicei-tavaknál. (PNG).

A parkZhangjiajie Nemzeti Erdő Park - az UNESCO Világörökség része. őrök és kutatók a Galápagos-szigetekA Galápagos-szigetek különleges élővilága. természeti kincseinek megóvásáért felelős Galapagos Conservancy munkatársaival együttműködve fogják bejárni az Izabella-szigetLe akarják zárni a Komodo-szigetet a turisták előtt. Wolf-vulkánját, remélve, hogy sikerül “megtalálni és begyűjteni” olyan óriásteknősöket, amelyek rokonságban állnak a már kihaltKözelebb kerültek a tudósok a mamut feltámasztásához. Chelonoidis abingdonii fajjal – ennek utolsó ismert példánya a 2012-ben elpusztult Magányos GeorgeMagányos George segíthet fényt deríteni az óriásteknősök hosszú életének titkára. volt -, valamint az egykor a Floreana szigeten élt C. elephantopus fajjal.

Forrás: Wikimedia Commons/Arturo de Frias Marques

A szakemberek azért választották ezt a területet, mert a hajdanán teknőshúst is fogyasztó bálnavadászok és kalózok állíA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. lag itt dobálták ki a kifogott példányok egy részét, hogy könnyítsenek a rakományukon – olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

A galápagosi óriásteknősökAlábecsült óriások - több érdekességre is fény derült az óriásteknősök intelligenciájáról. is azon fajok között voltak, amelyeknek tanulmányozása segítette Charles Darwint, hogy evolúcióA teknősök páncéljának evolúciójához nyújt magyarázatot egy hatalmas ősi lelet. s elméletét megalkossa a 19. században. Mára 11 óriásteknősfaj maradt a Galápagos-szigeteken, négy másik azóta halt ki, hogy az angol természettudós 1835-ben ellátogatott a szigetcsoportra.

Forrás: NASA 

A Galápagosi Nemzeti Park szerint 2008-ban egy hasonló expedíció keretében vettek vérmintát 1726 óriásteknőstől, amelyek közül 17-nek a génállománya “jelentős százalékban” egyezett a Chelonoidis abingdonii fajéval, és nagyjából 80 százalékuk “részleges rokonságot” mutatott a Floreana szigeten élt óriásteknősökkel. Az expedícióSikeresen zárult a kihalt galápagosi óriásteknősfajok rokonai után indított expedíció. t vezető Washington Tapia szerint a tíznapos felfedezőút célja, hogy a fogságban való tenyésztésre alkalmas óriásteknősöket keressenek, remélve, hogy idővel sikerül újra benépesíteni a szigeteket.

[BOLETÍN] Nueva expedición en volcán Wolf busca los descendientes de especies extintas

Como parte de la Iniciativa para…

Közzétette: Parque Nacional Galápagos – 2020. január 24., péntek

 

Cikkajánló: Több mint 100 éve kihaltnak vélt óriásteknősre bukkantak a Galápagos-szigeteken


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!