Hatalmas napelemes erőművet építene Kína az űrben

Hatalmas, napelemes erőművet építene KínaVisszaperelné múmiát rejtő Buddha-szobrát egy kínai faluközösség. az űrben, ez lenne az emberiség eddigi legnagyobb FöldElveszett bolygóról származhat a Földre hullott, gyémántokat rejtő meteorit. ön kívüli beruházása – írta a Zsenmin Zsipao központi napilap. Az erőmű komoly mértékben hozzájárulhatna a kelet-ázsiai ország energiaszűkének enyhítéséhez, segítene a károsanyag-kibocsátás visszaszorításában és a hagyományos tüzelőanyagok okozta szmogÍgy lepi el a szmog a Pekinget néhány perc leforgása alatt. felszámolásában – sorolja a terv előnyeit az újság összeállításában. A létesítményt egy úgynevezett geoszinkron pályán, 36 ezer kilométerre a Földtől állítanák működésbe. Az erőmű napelemei összességében 5-6 négyzetkilométeren terülnének el az űrben, vagyis tizenkétszer akkorák lennének, mint a pekingi Tienanmen-tér – idézi a Zsenmin Zsipao a Kínai Tudományos Akadémia kutatóit.

Kína erőművet építene az űrben

A szakértők szerint van esély arra, hogy egy ekkora objektum éjszaka szabad szemmel is látható lenne, ez esetben leginkább egy világító csillagra hasonlítana. Energiát termelő képessége napelemegységenként a földi körülmények között üzemelő napelemekHatalmas naperőmű épült Spanyolországban. kilencszerese lenne, az űrben ugyanis a nappal és éjszaka változása jelentette energiatermelő ingadozás kiküszöbölhető, vagyis az erőmű csaknem folyamatosan – az idő 99 százalékában – képes lenne energiát termelni, és az általa generált energiát mikrohullámokká vagy lézerré alakítva küldené egy földi gyűjtőállomásra. Azt még nem lehet tudni, hogy a napelemek egy síkban lennének elhelyezve vagy tányérformát öltenének.

Kína erőművet építene az űrben

Az űrbeli erőmű terve a kínai űrprogram hosszú távú célkitűzéseinek között szerepel, ezt megelőzően a kelet-ázsiai ország egy űrállomás felépítését határozta el az évtized végéig. JövőA jövő vasúti közlekedése: átszállás egy mozgó vonatra. re, 2016-ban debütál Kína második űrlaboratóriuma, a Tienkung-2, amely a Tienkung-1-et váltja, és annál jóval fejlettebb változat. A soron következő holdmisszióra, a Chang’o-5 2017-ben kerül sor, amelyet 2018-ban a Chang’o-6 expedíciója követi majd, űrhajóst csak ez után küldenének az égitestre. HoldbázisKészülnek az amerikai Hold-bázis tervei. építését is tervezi Kína, egyelőre részletek és pontos dátum közlése nélkül.

Kína erőművet építene az űrben

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!