Hatalmas napelemes erőművet építene Kína az űrben

Hatalmas, napelemes erőművet építene KínaLeszakadt egy híd Kínában egy kamion alatt. az űrben, ez lenne az emberiség eddigi legnagyobb FöldBizonyítékot találtak arra, hogy miként történhetett a “nagy oxigénfelhalmozódás eseménye”. ön kívüli beruházása – írta a Zsenmin Zsipao központi napilap. Az erőmű komoly mértékben hozzájárulhatna a kelet-ázsiai ország energiaszűkének enyhítéséhez, segítene a károsanyag-kibocsátás visszaszorításában és a hagyományos tüzelőanyagok okozta szmogÍgy lepi el a szmog a Pekinget néhány perc leforgása alatt. felszámolásában – sorolja a terv előnyeit az újság összeállításában. A létesítményt egy úgynevezett geoszinkron pályán, 36 ezer kilométerre a Földtől állítanák működésbe. Az erőmű napelemei összességében 5-6 négyzetkilométeren terülnének el az űrben, vagyis tizenkétszer akkorák lennének, mint a pekingi Tienanmen-tér – idézi a Zsenmin Zsipao a Kínai Tudományos Akadémia kutatóit.

Kína erőművet építene az űrben

A szakértők szerint van esély arra, hogy egy ekkora objektum éjszaka szabad szemmel is látható lenne, ez esetben leginkább egy világító csillagra hasonlítana. Energiát termelő képessége napelemegységenként a földi körülmények között üzemelő napelemekHatalmas naperőmű épült Spanyolországban. kilencszerese lenne, az űrben ugyanis a nappal és éjszaka változása jelentette energiatermelő ingadozás kiküszöbölhető, vagyis az erőmű csaknem folyamatosan – az idő 99 százalékában – képes lenne energiát termelni, és az általa generált energiát mikrohullámokká vagy lézerré alakítva küldené egy földi gyűjtőállomásra. Azt még nem lehet tudni, hogy a napelemek egy síkban lennének elhelyezve vagy tányérformát öltenének.

Kína erőművet építene az űrben

Az űrbeli erőmű terve a kínai űrprogram hosszú távú célkitűzéseinek között szerepel, ezt megelőzően a kelet-ázsiai ország egy űrállomás felépítését határozta el az évtized végéig. JövőA jövő vasúti közlekedése: átszállás egy mozgó vonatra. re, 2016-ban debütál Kína második űrlaboratóriuma, a Tienkung-2, amely a Tienkung-1-et váltja, és annál jóval fejlettebb változat. A soron következő holdmisszióra, a Chang’o-5 2017-ben kerül sor, amelyet 2018-ban a Chang’o-6 expedíciója követi majd, űrhajóst csak ez után küldenének az égitestre. HoldbázisKészülnek az amerikai Hold-bázis tervei. építését is tervezi Kína, egyelőre részletek és pontos dátum közlése nélkül.

Kína erőművet építene az űrben

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!