A legkülönlegesebb tavak a világon

Laguna Colorada, BolíviaKiszáradhat Bolívia második legnagyobb tava.

Dél-Bolívia vadregényes tájain van egy terület, amit megszámlálhatatlan tó és lagúnaA chilei Vörös lagúna. ural, és mind más-más árnyalatban pompázik. Ezek közül is a legkülönlegesebb a Laguna Colorada (Színes Lagúna). A lagúna különleges10 csodálatos hely - különleges természeti képződmények. színét a benne lévő algák által termelt festéktől kapja, és mivel nagyon sekély a vízFolyómederbe botlott a Curiosity a Marson. , így fehér színű sószigetekTrinidad és Tobago - varázslatos szigetvilág a Karib-térségben. teszik feledhetetlenné a szépségét. Ráadásul a flamingóA flamingók tava. k gyakran ellepik a tavat, ami csak tovább fokozza a különlegességA világ legnagyobb barlangja. ét.

Laguna Colorada

Laguna Colorada

Laguna Colorada

Laguna Colorada

Laguna Colorada

Grand Prismatic, USAJárhatatlanná vált Amerika világhírű útja egy hatalmas földcsuszamlás miatt.

A Midway gejzírA Yellowstone Nemzeti Park természeti csodái. az amerikai YellowstoneLetért az ösvényről és beleesett egy forró vizű tóba egy férfi a Yellowstone Nemzeti Parkban. Nemzeti Parkban található hatalmas meleg vizű forrás, ami egy 91 méter átmérőjű, és 49 méter mély üregből tör a felszínre 70 fokos hőmérséklettel. A vízben tenyésző thermofil baktériumok miatt változtatja a színét tavasszal és ősszel, mivel mindkét idényben más baktériumok az uralkodóak a vízben. A narancsos-vöröses és a smaragdzöld-türkiz kombinációk váltakoznak folyamatosan.

Grand Prismatic

Grand Prismatic

Grand Prismatic

Grand Prismatic

Grand Prismatic

Kelimutu vulkánSzínes tavak a Kelimutu vulkán tetején. krátertavai, IndonéziaSzínes tavak a Kelimutu vulkán tetején.

Indonéziában a Kelimutu vulkánSzínes tavak a Kelimutu vulkán tetején. tetején látható a 3 tó, melyek eltérő színük miatt váltak nevezetessé. A helyiek mind a három Badain Jaran - varázslatos ázsiai sivatag. nak különböző nevet adtak. Úgy vélik, hogy vulkán és a tavakMár nem a Mennyei-tó Tibet legnagyobb tava. az őseik pihenőhelye, melyek színe a szellemek hangulatáFagyott buborékok tava. l függ. Az idősek tava vagyis a Tiwu Ata Mbupu a kék színű tó, a fiatal férfiak és lányok tava a Tiwu Nuwa Muri Koo Fai, a zöld színű, a harmadik, az Elvarázsolt tó vagyis Tiwu Ata Polo gyakran vérvörös vagy fekete színű. Bár elfogadott felméréseket nem végeztek a víz alatt, de a színek különbözőségét a fumarolának tulajdonítják. A fumarolaSzínes tavak a Kelimutu vulkán tetején. olyan nyílás a földkérgen, amelyen keresztül gőz és gázok törnek a felszínre. A fumarolából kitörő vízgőz hőmérséklete általában 200 és 900 °C között lehet. A szabad levegőn a vízgőz kondenzáA göndör szőrű lovak. dik, az ásványi anyagok és a szennyeződések jó része kiválik belőle, innen a gomolygó füst.

Kelimutu vulkán krátertavai

Kelimutu vulkán krátertavai

Kelimutu vulkán krátertavai

Kelimutu vulkán krátertavai

Kliluk-tó, KanadaFukusimából származó radioaktív izotópok jelenlétét mutatták ki Kanada nyugati partjainál.

A Kliluk-tó, amit Pöttyös tóKliluk, a pöttyös tó. nak becéznek, Kanada egyik legforróbb területén fekszik. Nyáron, amikor a magas hőmérséklet következtében a párolgás miatt kikristályosodnak az ásványi anyagok, a víz elpárolog, és gyalogutak jelennek meg a tó felszínén. Amikor a benne lévő ásványi anyagok kikristályosodnak színes, kerek medencéket, távolról nézve pöttyöket alakítanak ki a tóban. A Pöttyös tó Osoyoos város25 nagyváros a legimpozánsabb Felhőkarcolókkal - 1.rész. közelében Kanada British Columbia tartományában található. A világ egyik legmagasabb ásványi anyag koncentrációjú tava, mely nyomokban ezüstöt és titánt is tartalmaz. Már az őslakos indiánok is gyógyászati célokra használták a tavat, fájdalmak,betegségek esetén fürdőt vettek a tó kalciumban,magnézium-szulfátban és szódium-szulfátban gazdag vizében.

Kliluk-tó

Kliluk-tó

Kliluk-tó

Kliluk-tó

Kliluk-tó

Kliluk-tó

Holt-tengerÁtúszták a Holt-tengert, hogy felhívják a figyelmet az eltűnőben lévő természeti csoda megmentésére.

A Holt-tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. egy lefolyástalan tó IzraelHolt-tenger - eltűnőben lévő csoda. és JordániaHolt-tenger - eltűnőben lévő csoda. területén. A tektonikus eredetű Jordán-árok legmélyebb részén található Holt-tenger FöldBizonyítékot találtak arra, hogy miként történhetett a “nagy oxigénfelhalmozódás eseménye”. ünk egyik legkülönösebb felszíni képződménye. A Holt-tenger Kiderült, hogy mik alkotják a Ceres törpebolygó fénylő foltjait. tartalma tízszer nagyobb Földünk tengereihez képest, és emiatt néhány baktériumfajtán kívül vízében nem találhatóak élőlények. A Holt-tenger sós vize annyira sűrű, hogy az emberi test lebeg a felszínén. Vízszintje 420 méterrel, a tófenék 795 méterrel van a tenger szintje alatt. Bár a tóba ömlik a Jordán folyó, annak vízszintje folyamatosan csökken az erős vízkivétel miatt, ezért a tóba egyre kevesebb víz érkezik.

Holt-tenger

Holt-tenger

Holt-tenger

Holt-tenger

Holt-tenger

Holt-tenger

Holt-tenger

Hillier-tó

A Hillier-tó furcsaA különleges Hillier-tó . színével a világ egyik legkáprázatosabb természeti csodája. Ausztráliában, az aprócska Middle-szigeten található. Az 1950-es években tudósok tanulmányozták a sós tó vizét. Arra számítottak, hogy hasonlóan a többi rózsaszín tóA különleges Hillier-tó . hoz a vízben mikroalgát találnak, például Dunaliella salinát, ami elszínezi a tavat. A Hillier-tóból származó vízmintákban azonban nem találtak algaAlga invázió a Sárga-tengeren. előfordulására utaló jelet, így a tó színének okát továbbra is titok övezi.

Hillier-tó

Hillier-tó

Hillier-tó

Hillier-tó


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!