A csodálatos Antilop-kanyon

Cimkék: , , , , , , ,

Az Antilop-kanyonA kazahsztáni Charyn Kanyon. AmerikaEgy rendőr vett cipőt a mezítláb buszozó hajléktalannak. egyik legnépszerűbb, legtöbbet fényképezett keskeny vízvájta kanyonja. A navahók földjén található, az ArizonaMeteor-kráter - hatalmas becsapódás nyoma Arizonában. állambeli Page városHong Kong - a luxus és a nyomor városa. közelében. Két szakasza vált a fotózók közt híressé: a Felső Antilop-kanyon (Hasadék) és az Alsó Antilop-kanyon (Dugóhúzó). Az Antilop-kanyont a homokkő eróziója alakította ki, amelyet elsősorban a futóárvizek, illetve egyéb felszínalakító tényezők okoztak. A Felső Antilop-kanyon a látogatottabb a kanyonok közül, egyrészt mert bejárata és teljes járata a “földszinten” van és nem kell hozzá mászni, másrészt a kanyonok különlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. jelensége, a fényoszlop-képződés sokkal gyakoribb itt, mint az Alsó Antilop-kanyonban. A fényoszlopok leggyakrabban a nyári hónapokban jelennek meg, amikor a napDöbbenetes sebességgel jön az ISON-üstökös. magasan áll.

Antilop-kanyon

Antilop-kanyon

Antilop-kanyon

Az Antilop-kanyont csak vezetővel együtt látogatják a turisták, részben mert az esős évszakban a gyorsáradásokHidak dőlnek össze a heves esőzések miatt Kínában. (flash flood) rendkívül veszélyessé teszik. Elég, hogy a kanyontól több tucat mérföldnyi távolságra eső essen, és a kanyont szinte előzetes jelek nélkül hirtelen vadul rohanó ár öntheti el. 1997. augusztus 12-én egy ilyen gyorsáradásHidak dőlnek össze a heves esőzések miatt Kínában. tizenegy turistát ölt meg az Alsó Antilop-kanyonban, pedig aznap a helyszínen alig esett eső.

Antilop-kanyon

Antilop-kanyon

Antilop-kanyon

Antilop-kanyon

Antilop-kanyon

Antilop-kanyon

Antilop-kanyon

Antilop-kanyon

VIDEÓ:

Forrás:wikipedia.hu

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!