35 ezer katonát helyeztek készenlétbe Tajvanon a szupertájfun miatt

Készenlétbe helyezték katasztrófamentési munkálatokra a tajvani katonákat a szigethez közelítő Nepartak nevű szupertájfun miatt – jelentette be a hadsereg szerdán. A tajvani központi meteorológiai hivatal időközben figyelmeztetést adott ki az erősödő szélHomokvihar tombolt az Indiai-Óceán felett. és a háborgó tengerHolt-tenger - eltűnőben lévő csoda. miatt. Összesen 35 ezer 817 katonát helyeztek készültségbe, hogy szükség esetén segélyKatasztrófa fenyegeti Zimbabwét a rendkívüli szárazság miatt. - és mentőakciókat hajthassanak végre – közölte a tajvani védelmi minisztérium. A tárca szerint 3 409 katonai jármű és 119 gumicsónak is készen áll, hogy támogassa a mentőmunkálatokat.

tajvan

A meteorológiai hivatal legfrissebb adatai szerint a Nepartak a szigetA világ első önfenntartó szigete. keleti felén lévő Hualian városáAz ezer-sziget tava. l 780 kilométerre délkeletre van jelenleg, és 20-30 kilométeres óránkénti sebességgel halad nyugat-északnyugati irányba TajvanKülönleges égi tünemény - kilenc órán át volt látható egy szivárvány Tajvanon. felé. A szupertájfun átmérője mintegy 200 kilométer, átlagos szélsebessége 209 kilométer óránként, 263 kilométer/óra erejű széllökésekkel.

tajvan-2

A hatóságok magas fokú riasztást adtak ki a Tajvan és a Fülöp-szigetekAz ezer-sziget tava. között lévő Bashi-csatornában közlekedő hajóAz UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál. k számára, illetve a Tajvantól északkeletre és délkeletre hajózóknak. Előrejelzések szerint a Nepartak helyi idő szerint péntekre virradóra éri el Tajvant.

tajvan-3

A meteorológiai hivatal arra is figyelmeztetett, hogy a tájfun hatása csütörtökön és pénteken lesz a legerősebb a csendes-óceáni szigeten. A hatóságok időközben az érintett területekről megkezdték a kiürítési munkálatokat, először az idősek, gyerekekAz elmúlt 25 évben a felére csökkent a gyermekhalandóság. és betegek evakuálásEgy teljes szigetet evakuálnak Vanuatun egy kitörni készülő vulkán miatt. ával. Emellett 3000 turistát szállítottak el komphajókkal a Tajvantól délkeletre fekvő két kisebb szigetről.

tajvan-4

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!