Sikerült megmenteni a zsákban kidobott, bántalmazott bagolycsaládot

Egy zsákban kidobva találtak rá helyiek egy bagolycsaládra Megyaszó külterületén, miután valaki több helyen is eltörte a tojó szárnyait, majd a fiókáival együtt kidobta – mindezt a madarak segítségére siető Mályi Madármentő Állomás tudatta. A baglyok a Hortobágyi Madárkórház szakembereinek köszönhetően kaptak orvosi segítséget.

A tegnapi műtét képekben: A Mályiból érkezett, zsákban, fiókáival együtt megtalált, mindkét szárny tört bagoly esete. 3…

Közzétette: Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány – 2020. május 8., péntek

 

A súlyosan megsérült tojót sikeresen megműtötték. Az operáció után a fülesbagoly antibiotikumot kapott, de az egyik szárnyában már elindult a csontelhalás a bántalmazás miatt, így csak reménykedni tudnak benne, hogy újra röpképes lesz. A fiókák közül csak az egyik volt sérült, mindannyiuk állapota kielégítő. A bagolycsaládról a madármentők gondoskodnak, mesterségesen etetik őket. Az ügyben azóta feljelentést is tettek és nyomravezetői díjat is felajánlottak.

❤🦉🦉🦉❤

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2020. május 8., péntek

Az anyucibagoly. ❤

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2020. május 9., szombat

 

Az erdei fülesbagoly Magyarország legismertebb és a lakott területeken is leggyakoribb bagolyfaja. A védett faj 2020-ban az év madara címet is elnyerte egy internetes lakossági szavazáson. Nemcsak szép, de rendkívül hasznos madár is, hiszen a hazánkban élő fülesbaglyok több mint 4 millió mezőgazdasági kárt is okozó rágcsálót pusztítottak el csak a 2019/2020-as telelési időszakban – erről a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület számolt be nemrég az országos felmérés adatai alapján.

 

Nagyon sokan érdeklődnek folyamatosan az erdei füles család ügyében, így ezzel a kis beszámoló videóval készültünk. A mai napon feljelentést tettünk a Miskolci Rendőrkapitányságon és azt az ígéretet kaptuk, hogy előrehozott ügyként kezelik. A kis baglyok és az anya is jobban van, a kicsik szépen esznek. 🙂

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2020. május 8., péntek

 

Cikkajánló: Több mint 16 ezer erdei fülesbagoly telelt Magyarországon


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!