Így rendezd be álmaid erkélyét

Egy lakás berendezésénél gyakran csak a beltérre és annak tökéletesítésére figyelünk, és az erkélyről sajnos gyakran megfeledkezünk. Hogyan hozzuk ki belőle a maximumot, hogy ne csupán a fölösleges dolgok vagy kerékpárok raktárává váljon? Szeretnéd, hogy otthonos legyen, ám ugyanakkor praktikus is egyben? Fogadd meg tanácsainkat, és meglátod a lakás legkellemesebb helye lesz.

Saját tér

A reggeli kávédat a szomszédok és járókelők nélkül szeretnéd elfogyasztani? Szerezz be egy paravánt, amely megóv majd a kíváncsi tekintetektől és a zavaró tényezőkről az utcán. Ezek biztosan ismerősek lehetnek a földszinten vagy az első emeleten élőknek. Használhatsz bambusz falakat is. A tolóajtó előnye, hogy csak akkor húzod össze, ha egy kis magányra vágysz, más esetben élvezheted a kilátást.

Esti kikapcsolódás

A családi vagy baráti összejövetelek nyaranta késő estig elhúzódhatnak. Éppen ezért szerezz be néhány lámpát vagy fényforrást. Ha szeretnél egy kicsit spórolni, használd ki a remek alkalmat és vásárolj olcsóbban a kuponkódok használatával. Remek hangulatot teremtenek még a lámpások és mécsesek, de sokat dob a berendezésen egy-két virágcserépbe helyezett szolár-lámpa. Napközben a napsugarak feltöltik, este pedig, sötétedés után lágyan világítanak.

Akár egy nyaraláson

Ha idén nyáron nem készülsz sehova sem nyaralni, akkor varázsolj otthonra tengerparti hangulatot. Segítenek ebben a függőágyak vagy egy puha ágy. A Merkury Market kupon segítségével remek foteleket és egyéb kényelmes ülőalkalmatosságokat szerezhetsz be olcsóbban. Meglátod, nyáron ez lesz a kedvenc helyed – a nyugalom szigete.

Városi dzsungel

Ha a balkonod még otthonosabbá szeretnéd varázsolni, ideális lehet egy kis növényzetet elhelyezni ott. A virágok kiválasztásánál azt kell először ezt kell megállapítani, melyik égtáj felé néz az erkély. A déli elhelyezkedésű balkonokon a klasszikus muskátli fogja nagyon jól érezni magát. Néhány növénynek viszont árnyékra van szüksége a fejlődéshez. Ha szívesen főzöl, akkor az erkély ideális hely a fűszernövények termesztésére – nincs is jobb, mint a saját magad által termesztett növénykék.

Többfunkciós bútor

A többfunkciós bútoroknak főleg a kisebb erkéllyel rendelkezők örülnek majd. Ha padot szeretnél, válassz olyat, amely tárhellyel rendelkezik. Egy kerekes kis asztal egyik nap még virágállvány és másik nap még akár étkezésre is szolgálhat.

Időjárás? Nem számít

Sajnos nem minden nap alkalmas egy kis összejövetelre, és az is megeshet, hogy az időjárás miatt kihasználatlanul marad. Mit tehetsz a tűző nap ellen? Szerelj fel egy napellenzőt, vagy szerezz be egy napernyőt, amely kellemes árnyékot biztosít majd.

Használd a falakat

Ha küzdened kell minden négyzetméterért, akkor ne engedd, hogy a fölösleges tárgyak sok helyet foglaljanak a földön – gondolunk itt a különböző dísztárgyakra, kaspókra. Inkább szerelj fel néhány polcot, és használd a falakat. A növényeket tedd a polcra vagy lógasd fel az ennek megfelelő kaspókban.

Anyagok és stílusok

A berendezésnél kombinálj több fajta anyagot, mint például beton, üveg, acél, fa vagy textil. Igazán eredeti és különleges kis teret alakíthatsz ki segítségükkel. Az erkélyre tekints úgy, mint a lakásod folytatására, amely akárcsak a beltér, megérdemli a kellő dekorációt. Válogass egy színű ám különböző árnyalatú termékeket, így egy egységgé alakíthatod a teret.

Olvasáshoz

Valahogy az olvasás is jobban esik friss levegőn. Alakíts ki egy kis olvasó sarkot magadnak az erkélyen. Elég hozzá egy kényelmes fotel, párna, pokróc, ha már kicsit hűvösebb lenne. A fotelhez még válassz egy kisasztalt, amelyre egy kis harapnivalót vagy üdítőt tehetsz majd.

Ne feledkezz meg a talajról

A talaj adja meg részben az erkély hangulatát. Remekül fog festeni a fekete és fehér csempék kombinációja. A színek szerelmeseinek vagy az élénkebb színes kedvelőinek biztosan tetszenek majd a keleti hangulatú csempék. Az északi stílus rajongóinak pedig a lágyabb színek jönnek majd be, illetve a fa imitáció. Néhány szőnyeg még otthonosabbá teszi majd az erkélyt, szinte a nappaliban érzed majd magad. A piacon fellelhető már rengeteg olyan technika, amely nem igényel különösebb szakmai tudást – az egyes részeket csak simán egymáshoz illeszted, és kész is.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!