Kisbolygót neveztek el Freddie Mercury-ról

Freddie Mercury-ról neveztek el egy kisbolygóMegérkezett a NASA űrszondája a Bennu aszteroidához. t a néhai énekes születésének 70. évfordulója alkalmából. Brian May, a Queen együttes gitárosa, aki asztrofizikus is egyben, egy Svájcban tartott vasárnap esti megemlékezésen jelentette be, hogy a Nemzetközi Csillagászati Unió Kisbolygó Központja az énekesről nevezte el az 17473-as sorszámú aszteroidát.

freddy-mercury-2

Az égitestet 1991-ben, a zenész halálának évében fedezték fel. May szerint a kisbolygó olyan halvány fényű, hogy jókora teleszkópra volt szükség a felfedezésVizet talált a Mars talajában a Curiosity. éhez. A nagyjából 3,2 kilométer átmérőjű Asteroid 17473 Freddiemercury nevű aszteroidaAszteroidaeltérítési misszióért kampányolnak a vezető bolygókutatók. a MarsÜveglerakódásokat fedeztek fel a Marson. és a JupiterAz eddigi legjobb képeket küldte a Juno űrszonda a Jupiterről. közötti kisbolygóövben található.

freddy-mercury

Joel Parker, az Európai Űrügynökség (ESAAszteroidaeltérítési misszióért kampányolnak a vezető bolygókutatók. ) RosettaRosetta - minden idők egyik legkomplexebb űrmissziója. -missziójának egyik kutatója rámutatott, hogy a kisbolygóra most már az összes tudományos értekezésben 17473 Freddiemercury-ként fognak utalni. A rockzene történetének egyik legkarizmatikusabb előadójaként ünnepelt Mercury 1991. november 24-én, alig 45 évesen halt meg AIDS-betegsége szövődményeiben. A Kisbolygó Központ korábban egyébként a The Beatlesről és Bruce Springsteenről is elnevezett egy-egy aszteroidát.

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!