Egy kedves óriás – a Maine Coon macska

A most következő képek főszereplő hatalmasra nőtt macskák, akik mellett gazdáig szinte eltörpülnek. Mindegyikük a nagy termetéről ismert Maine Coon fajtához tartozik. Ezt a különleges macskát gyakran csak “kedves óriásként” emlegetik, mivel rendkívül szelíd és barátságos természetű. A Maine Coon az Egyesült Államok nemzeti macskája, különleges tulajdonságai miatt az eredetét tekintve sok elmélet látott napvilágot. A legvalószínűbb azonban, hogy az őseik egyrészt a vikingekkel érkezett norvég erdei macskák lehettek, másrészt az Amerikába érkező európai tengerészek által a hajókon utaztatott hosszú szőrű macskák, amelyek képesek voltak elviselni a zord körülményeket. Ezen macskák génkészletének tökéletesedése, valamint a természetes szelekció folytán alakult ki a Maine Coon karaktere.

Main Coon

Main Coon

Main Coon

main-coon

A Maine Coon alkalmazkodott a hideg klímához. Selymes bundája egyenletes esésű, kezelést alig igényel: elegendő hetente egyszer-kétszer átfésülni. A hosszú, bozontos farkát maga köré tudja csavarni amikor alváshoz gömbölyödik, így melegíti magát a hideg éjszakákon. Nagy, kerek, pamacsos talpuk “hócipőként” jó szolgálatot tesz. A kandúrok súlya általában 8–9 kg, de elérhetik a 10–12 kg-os is, a nőstények ennél kisebbek, általában 6–8 kg-ra nőnek. A Maine Coon későn érő fajta, teljes méretét 3-5 éves kora körül éri csak el, gyermeki természete azonban egész életén át megmarad.

main-coon-telen

Main Coon

Main Coon

Main Coon

Main Coon

A Maine Coon macskák hangjukban is különböznek más fajtáktól, nagyon különleges, csicsergő, trillázó hangjukat folyamatosan hallatják udvarláskor, “beszélgetéskor”, valamint amikor simogatják őket, vagy játszanak velük. A Maine Coon nagyon ember-orientált, azonban ez nem azt jelenti, hogy túlságosan emberfüggő lenne. Nem követeli ki a figyelmet, de szeret megvizsgálni minden tevékenységet, amit gazdája végez, és próbál neki segíteni a maga módján. Ezek a gyönyörű óriások nagyon játékosak, és azok is maradnak egész életükön át.

Main Coon

Main Coon

Main Coon

Main Coon

Main Coon

Main Coon

Main Coon

Main Coon
Maine Coon kölykök


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!